Ekipa Poljske (© FIBA)
Ekipa Poljske (© FIBA)

Istorijski poraz Poljaka: Niko u polufinalima nije bio na -41

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.09.22. | 19:12

Posle senzacije, usledila je katastrofa

Senzacionalna je bila pobeda Poljaka u četvrtfinalu Evrobasketa protiv Slovenije. Neki će reći i najveće iznenađenje u istoriji evropske košarke, a onda surovo otrežnenje. Izabranici trenera Igora Miličića su porazom protiv Francuske u polufinalu ušli u istorijske knjige. Naime, niko u istoriji Evropskih prvenstava nije većom razlikom izgubio polufinalni meč.

Posle 40 odigranih na semaforu je stajalo 95:54. Ogromnih minus 41 za Poljsku. Na svim prethodnim šampionatima Evrope koji se igraju od 1935. godine pa sve do danas, na ukupno 41 šampionatu niko u polufinalu nije izgubio većom razlikom nego Poljaci večeras u okršaju protiv Francuza.

Izabrane vesti

Naziralo se već u prvoj deonici da im sledi katastrofa. Svega devet ubačenih poena u uvodnoj deonici je pokazao da im se crno piše. Do kraja poluvremena su ubacili svega 18. U nastavu Francuzi nisu imali milosti. Postigli su 61 poena za istorijski poraz Poljske.

Uprkos teškom porazu, pamtiće se da je ovo najveći uspeh u istoriji poljske košarke. Nije mala stvar doći u priliku da se boriš za bronzanu medalju kada se uzme u obzir ko je sve već završio turnir. Od Srbije sa Nikolom Jokićem, preko Grka sa Janisom Adetokunbom i naravno Slovenija sa Lukom Dončićem koja nije mogla da pronađe odgovor za borbene Poljake.


tagovi

košarkaška reprezentacija PoljskeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara