Dimitris Itudis (MN press)
Dimitris Itudis (MN press)

Itudis predložio FIBA: Vreme je da reprezentacije registruju 14 igrača za jednu utakmicu

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.08.22. | 12:07

"Nalazimo se u periodu u kome vladaju različiti virusi, visok je nivo konkurentnosti na takmičenjima, dešavaju se povrede i umor..."

Repezentacije koje će učestovati na predstojećem Evrobasketu moraće najkasnije 48 sati pre početka takmičenja da prijave spisak od 12 igrača. Još ranije se polemisalo o tome, doduše ne toliko u javnosti da li je to dovoljan broj s obzirom na to da kontinentalni šampionat sledi samo nekoliko dana posle kvalifikacija za Svetski kup. Sada je prvi protiv aktuelnog pravila digao glas trener Fenerbahčea i selektor Grčke Dimitris Itudis.

Izabrane vesti

"Vreme je da reprezentacije imaju 14 igrača (za takmičenje). Ako FIBA želi da zadrži pravilo da timovi imaju 12 igrača, nepravedno je da oni koji bi mogli da imaju povređenog (bar jednog) ostanu sa 11. Može da se pronađe rešenje. Prilika je da se prošire spiskovi", rekao je Itudis posle trijumfa Grka nad nad Gruzijom u pripremnom meču (80:67).

Izneo je i konretno zašto je za povećanje kvote igrača za jedan meč.

"Nalazimo se u periodu u kome vladaju različiti virusi, visok je nivo konkurentnosti na takmičenjima, dešavaju se povred, stiže umor". FIBA se vodi evolucijom sporta. Daleke 2000. godine imali smo 10 igrača u timu (fajnal for FIBA Evrolige). Onda smo povećali na 12 i sada mislim da bi trebalo da bude 14. Čvrsto verujem da sam u pravu", dodao je grčki stručnjak.

Ipak, teško da će FIBA reagovati, bar ne do 1. seprembra kada počinje Evrobasket.


tagovi

EvrobasketDimitris Itudis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara