Luka Vildoza i Duško Ivanović (©Starsport)
Luka Vildoza i Duško Ivanović (©Starsport)

Ivanović: Ne idemo u TOP 8, ali pred nama je veliki posao – moramo da budemo spremni za odlučujuće ABA bitke

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.04.23. | 22:07

„Nemamo više vremena za eksperimente, plej-of ABA lige samo što nije počeo“, rekao je strateg Crvene zvezde

Ostala je Crvena zvezda bez plasmana u plej-of Evrolige, međutim, ono što može da raduje Duška Ivanovića je što njegova ekipa diže formu za odlučujuće bitke u ABA ligi. Crveno-beli su trijumfovali na šestoj uzastopnoj utakmici – računajući Evroligu i regionalno takmičenje – i drugi put bacili pod noge lidera Evrolige – Olimpijakos.

Ponovo su Beograđani plesali po taktovima Fakunda Kampaca, blizu je bio Argentinac da ostvari dabl-dabl učinak (20 poena, osam asistencija, a imao je i pet ukradenih lopti), a na visokom nivou odigrao je i njegov sunarodnik – Luka Vildoza. Ipak, ovo veče obeležio je Džon Holand. Jedno vreme je bio skrajnut, nije imao minuta, ali uspeo je za njih da se izbori i protiv pirejskih crveno-belih „eksplodira“.

Izabrane vesti

Zvezda je u globalu odigrala dobar meč, pa je Duško Ivanović bio izuzetno raspoložen posle četvrte vezane pobede.

„Nedovića sam video. Mislim da je igrao“, našalio se Duško Ivanović na konferenciji i pohvalio Džona Holanda:

„Jedan je od najpozitivnijih igrača koje sam u karijeri trenirao. Igrao ili ne, on je pozitivan i nasmejan“.

Obrazložio je i kakvo je stanje sa Benom Bentilom.

„Bentil i dalje ima povredu i još ne znamo koliko će biti odsutan. Naskočio je nezgodno protiv Asvela i stradala je tetiva“.

Zvezda ne ide u četvrtfinale, ali je u finišu ligaškog dela pokazala da kvalitetom ne zaostaje za ekipama koje će tamo biti, te da je podigla formu pred odlučujuće bitke u ABA ligi.

„Svaka utakmica je različita, kao i protivnik. Mi možemo da pobedimo svakog, ali i od svakog da izgubimo. Nema formule. Ne idemo u TOP 8, ali pred nama je veliki posao – ABA liga i srpska liga. Svaki trener pokušava da mu ekipa svakog dana i na svakoj utakmici igra sve bolje, to je i moj cilj. Vrlo brzo počinju odlučujuće utakmice ABA lige. Nemamo više vremena za eksperimente, plej-of samo što nije počeo i moramo da budemo spremni“, rekao je strateg crveno-belih i istakao da je za preokret i pobedu nad Olimpijakosom ključno bilo to što je njegova ekipa proigrala u fazi odbrane:

„Mislim da je odlučujuć momenat bio kada smo počeli da igramo odbranu, tada je sve bilo lakše“.

Objasnio je i šta je jedan od razloga neulaska u doigravanje...

„Ekipa nema formula da čitave godine bude u superformi ili da bude loša. Ide se gore i dole, a najbitnije je da se ne ide puno dole. Mi smo previše otišli dole i nismo ušli u TOP 8“.

Nije Duško Ivanović uspeo da uvede crveno-bele u plej-of, ali ne žali što je tu gde jeste. Uveren je da je dolazak na Mali Kalemegdan jedna od boljih odluka koje je doneo.

„Ovogodišnja Evroliga je najizjednačenija, možda ne i najkvalitetnija. Ovde sam samo četiri ili pet meseci, a čini mi se kao da sam dve ili tri godine. Vrlo sam zadovoljan što sam došao u Zvezdu i upoznao ovu familiju, klub i navijače“, poručio je crnogorski strateg i priznao da nije znao da je na današnji dan vodio Jugoplastiku do evropske titule:

„Nisam znao da je to bilo pre 34 godine. Veliki datum, sad cu da proslavim. Idemo na večeru da proslavimo uz bocu vina“.

Sve češće se pominje da bi Evroliga trebalo da prati NBA ligu i uvede plej-in turnir. Nisu svi zagovornici toga...

„U ovoj situaciji – da. Ali, ovako mislim – ne. Bilo bi previše utakmica“, zaključio je Duško Ivanović.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK OlimpijakosDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara