Duško Ivanović (© Star Sport)
Duško Ivanović (© Star Sport)

Ivanović: Nije Zvezda socijalna ustanova

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 21:50

"Video sam da su pojedini igrači pali mentalno kada je protivnik pogodio neke daleke trojke. E, to ne sme da se dešava nikada", rekao je novi trener Zvezde posle pobede nad Asvelom

Era Crvene zvezde sa Duškom Ivanovićem na klupi je počela uspešno. Savladan je Asvel u 8. kolu Evrolige, ali nije sve išlo glatko. Posle izvanrednog prvog poluvremena, usledio je veliki pad crveno-belih o kojem je novi trener otvoreno pričao bez dlake na jeziku.

Izabrane vesti

"Video sam da su pojedini igrači pali mentalno kada je protivnik pogodio neke daleke trojke. E, to ne sme da se dešava nikada! Ne govorim o pogođenim šutevima protivnika, to se uvek dešava, međutim, nikako ne smemo mentalno da padamo i da prestajemo da verujemo u pobedu. Video sam igrače koji nisu verovali u pobedu. Na kraju sam našao petorku igrača koji su verovali. Ovi koji su bili na terenu su igrali dobro, zato su i bili na terenu", rekao je novi trener Zvezde i nastavio u istom tonu:

"Pre nego što sam došao, gledao sam utakmice, video sam da su momci čvrsti. Fizički su čvrsti. Ima igrača koji su i mentalno čvrsti, a ima i igrača koji su meki mentalno. Svaka ekipa u Evroligi može da pobedi bilo koga, uz eventualno poneki izuzetak, ali generalno svi umeju da igraju, razlika se pravi u mentalnoj čvrstini. Zato verujem u sopstveni rad, a verujem i u igrače koje imam i pred kojima je veliki rad. Teško je podići samopouzdanje i promeniti karakter, ali vremenom i radom sve se može. Vera je najbitnija, treba verovati igraču i kada pogađa i kada greši".

Upitan je iskusni stručnjak da li će nastaviti da koristi svih 12 igrača kao što je to bio slučaj večeras.

"Ovo nije socijalna ustanova da bih nekome udovoljavao. Sve će zavisiti od protivnika i situacije na terenu".

Usledio je komentar na igru Nikole Ivanovića, sunarodnika iz Podgorice, koji je bio najefikasniji pojedinac u pobedi Zvezde.

"Nije bitno što je bio najefikasniji, on je bio naš najbolji igrač, od napada, odbrane, smirenosti. Nismo rođaci, ali mogli bismo biti".

Nema dileme da sledi žestok rad.

"Moramo u puno segmenata da radimo. Imamo velike ciljeve, jedan ili dva segmenta nisu dovoljna za titule. Strašno puno stvari treba da se radi. Neki igrači moraju puno više da daju nego što daju sada".

Upitan je bio i o eventualnim pojačanjima.

"Sada imamo ovo. Do daljeg moraju da izdrže. Kada ima ekipu, verujem da može da se poboljša radom ili nekim promenama".

Za kraj je usledilo pitanje da li će ponovo uslediti trening od pet sati kao prethodnu noć.

"Pa... ne. Rekao sam nije bio trening pet sati, nego šest i po", uz smeh završava Ivanović.


tagovi

Duško IvanovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara