Duško Ivanović (©Star Sport)
Duško Ivanović (©Star Sport)

Ivanović: Pobedili smo, ali moramo bolje – neće uvek procenti šuta biti ovako dobri

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.10.23. | 21:32

“Moramo da budemo raznovrsniji u igri, da igramo više unutra, da kombinujemo. Imali smo nekoliko teških propusta u odbrani, ali sve je razumljivo kada se boriš ovako“, rekao je trener Crvene zvezde

Ubedljiva pobeda i početak iz snova za Crvenu zvezdu u Evroligi. Prva pobeda je u tefteru, crveno-beli su sa 17 trojki počastili Asvel i slavili rezultatom 94:73 pred gotovo 20.000 gledalaca u Beogradskoj areni.

Zvezda je poslala jasnu poruku da su joj ciljevi visoki, a i pored neskrivenog zadovoljstva zbog trijumfa, Duško Ivanović je upozorio igrače da moraju bolje.

Izabrane vesti

“Veoma bitna utakmica i pobeda za nas. Svaki put je prva utakmica teška i opasna. Sve smo napravili pozitivno, odigrali smo odlično poluvreme, uz izuzetne procente šuta za tri poena. Pobedili smo, ali je jasno da moramo da budemo bolji, moramo da napredujemo. Neće svakog dana biti ovakvi procenti šuta“, rekao je Ivanović i dodao:

“Igrači su bili svesni koliko je ovo bila opasna utakmica. Imali su izuzetnu energiju na terenu, u prvom poluvremenu zaista odlični. Bila su tri-četiri zaista teška propusta, ali u sledećim utakmicama moramo da popravimo našu odbranu. Moramo mnogo bolje u odbrani i strpljivije u napadu“.

Novinare je zanimalo da li bi potencijalno nezgodna situacija za Ivanovića mogla da bude činjenica što još u timu nema Dejana Davidovca, Jaga dos Santosa, Džoela Bolomboja, Nemanje Bjelice...

“Meni ne pada teško što imam dobre igrače, to mi čak i prija. Nemam nikakav problem sa tim. Napravili smo skup dobrih igrača, sada treba da napravimo dobar tim. Svako treba da nađe svoje mesto, da se oseća komotno i da daje svoj maksimum. Zato su mene doveli ovde, ako ne budem radio dobro, doći će neko drugi“.

I pored grešaka koje je pomenuo, nema šta da zameri igračima.

“Generalno, igrači su dali svoj maksimum. Svi su želeli da pobede, izgarali su na terenu, greške su sastavni deo ovog posla, kada se bore ovako to nije nikakav problem. Siguran sam, a rekao sam i igračima, da i oni znaju da treba da budemo bolji, jer nećemo uvek imati ovakve procente“.

Jago dos Santos je dobro, samo nisu mogli svi da se nađu u protokolu.

“Najbolje bi bilo da nam na klupi bude 15 igrača, imali bismo sve tu. Ovako, trojica moraju da budu van tima“.

Pohvalio je iskusni stručnjak atmosferu u Areni i kaže da dosad nije igrao pred više gledalaca.

“Jako smo zadovoljni atmosferom. Bili smo i kada je bio pun Pionir, a pogotovo sada kada ima još i više pristalica. Nisam igrao pred 20.000 ljudi, mislim da sam najviše imao u Vitoriji, kada smo igrali pred 15.000 ljudi“.

Na pitanje da li je 34 šuteva za tri rezultat taktike ili stanja na parketu, odgovorio je:

“Mi smo šutnuli veliki broj trojki, ali to su stvarno bili izgrađeni šutevi, rezonski. Nećemo mi, kao što nismo pogodili neke šuteve u drugom poluvremenu, uvek imati ovakve procente. Moraćemo malo više da budemo raznovrsniji, da igramo unutra i spolja. Danas sve ovo izgleda sjajno“.

Sledeći meč Crvena zvezda igra u nedelju protiv Cedevite Olimpije u Beogradskoj areni, a meč se igra od 19.45.



tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara