Marko Jagodić-Kuridža (© Star Sport)
Marko Jagodić-Kuridža (© Star Sport)

Jagodić Kuridža: Svaka čast Lučiću na odbrani, znali smo da Rile može da pogodi

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 23:46

"Sada je sve u našim rukama", rekao je iskusni član reprezentacije Srbije posle pobede nad Turskom

Srbija je zabeležila veliku pobedu protiv Turske u prepunoj „Dvorani Aleksandar Nikolić“ posle dramatične završnice i tako napravila ogroman korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo 2023. godine. Našem nacionalnom timu ostaju još februarski dueli sa Velikom Britanijom kod kuće i gostovanje u Grčkoj, a sada smo na drugom mestu u grupi sa skorom od pet pobeda i tri poraza.

Izabrane vesti

"Znali smo da će ovaj prozor da bude težak jer smo morali obe utakmice da pobedimo. Uspeli smo u tome. Želimo da u narednom prozoru rešimo prolazak na Svetsko prvenstvo", rekao je posle meča Marko Jagodić-Kuridža.

Koliko je bilo teško da izvučete poslednji atom snage u trenucima kada je Vilbekin pogađao?

"Sigurno da je petorka koja je bila na parketu odradila sjajan posao, posebno Vladimir Lučić koji ga je i preuzeo u poslednjem napadu i zaustavio ga.Svaka mu čast. Timska pobeda i što je najbitnije, sve je sada u našim rukama."

Kako vam se čini partija Dušana Ristića?

"Rile ima mekanu ruku, ima koš u ruci. Nisam iznenađen. On dosta šutira i sjajan je. Tražili smo ga i očekujemo od njega da pogodi. Ubacio je vrlo bitne trojke. Danas je bio on, neki drugi put će iskočiti drugi igrač, samo je bitno da pobedimo".

Sledi nova reprezentativna pauza, do februara.

"Sada se okrećemo klubovima. Profesionalci smo. Dajemo sve od sebe u klubovima. Razmišljaćemo o protivnicima u februaru kada se okupimo, sada se vraćamo klubovima".

Podrška na tribinama je bila sjajna.

"Hvala publici koja je došla da nas podrži. Nadamo se da će tako biti i u februaru".



tagovi

Marko Jagodić-Kuridžakošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara