Foto: FIBA
Foto: FIBA

Japan obezbedio Olimpijske igre, Sale Đorđević ostao bez Pariza

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.09.23. | 15:19

Azija dobila učesnika Olimpijskih igara

Samo 11 ekipa mogu da izbore plasman na Olimpijske igre pored Francuza čije je mesto zagarantovano jer su domaćini. Za sada imamo učesnika Okeanije, Australija je obezbedila plasman, iz Afrike je na iznenađenje svih to ekipa Južnog Sudana, a iz Azije imamo Japan. Ostaje da se vidi ko će biti iz Evrope koja daje dva tima, kao i iz Amerike koja takođe daje dva tima.

Japanci su poslednji u nizu koji su obezbedili plasman na Olimpkijske igre pošto su nadigrali Zelenortska Ostrva 80:71. Samim tim su izbacili Kinu iz daljeg nadmetanja.

Izabrane vesti

Srpski trener i selektor Kine, Aleksandar Đorđević tako nije uspeo da se plasira u Pariz posle tri ubedljiva poraza u prvoj fazi takmičenja, a današnja utakmica protiv Filipina nije imala rezultatski značaj onog momenta kada je Japan pobedio. Kina je na kraju izgubila i taj meč i to sa ubedljivih 96:75.

Najefikasniji u sastavu Japana bili su Džošua Houkinson sa 26, Kesei Tominaga sa 22 i Juki Kavamura sa 14 poena. Kod Zelenortskih Ostrva, Edi Tavares je postigao 11 poena uz 13 skokova.

Olimpijske igre na programu su od 26. jula do 11. avgusta naredne godine.


tagovi

Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara