Šarunas Jasikevičijus (Foto: AFP)
Šarunas Jasikevičijus (Foto: AFP)

Jasikevičijus ljut kao ris posle debakla u Minhenu: Sramota me je, nadam se da je i igrače

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 00:25

"Krivac nije trener, nisu ni sudije, ni protivnik - već vi", grmeo je Litvanac nakon najgoreg ofanzivnog izdanja Barselone u sezoni

Udarila je Barselona u zid. Par dana nakon što je rutinski izašla na kraj sa Bajernom usred Minhena, četa Šarunasa Jasikevičijusa je bila neprepoznatljiva. U četvrtoj utakmici ekipi Andree Trinkijerija ubacila je svega 52 poena i moraće dobro da se oznoji u majstorici kako bi overila vizu za Beograd. Litvanski stručnjak je po okončanju susreta uperio prstom u igrače.

Izabrane vesti

"Sramota me je, nadam se da je i igrače. Krivac nije trener, nisu ni sudije, ni protivnik - već vi. Svako od njih mora da se pogleda u ogledalu", grmeo je Šaras.

Prvi favorit za evropsku krunu ubacio je svega 25 poena za poluvreme. A onda dodao još svega devet u trećem kvartalu. Bajern je katalonskog giganta učinio nemoćnim i sveo ga na najmanji broj ubačenih poena u sezoni (prethodno 64 protiv Uniksa).

"Teško je razumeti kako se ovaj tim toliko promeni za samo 48 sati. Od tima koji igra predivnu košarku postane neprepoznatljiv. Već sam rekao da ćemo imati uspone i padove sa ovim igračkim kadrom. Moramo da ih prebrodimo i pronađemo način da igramo bolje".

Na kraju je ipak prokomentarisao i suđenje.

"Veliki je broj teških prekršaja. Dobro, nije veliki, ali dese se u par navrata tokom utakmice. Nije sankcionisan ogroman broj faulova koji su mogli da povrede igrače. Rolands Šmits je mogao ozbiljno da se povredi u trećoj utakmici, Dante Egzum u prvoj. Pogledajte samo šta se dogodilo posle njegovog sjajnog zakucavanja. Nisu pogledali ponovo snimak i dosudili su normalan faul. U redu, ovo je plej-of košarka i nije razlog zbog kojeg smo večeras izgubili", zaključio je Jasikevičijus.


tagovi

KK BarselonaŠarunas JasikevičijusKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara