Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)
Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)

Jokić ili Embid? NBA pronašao kompromisno rešenje - obojica

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 19:33

Kako stoje stvari biće mesta za dvojicu centara u idealnoj petorci najjače lige na svetu

Živimo u eri fantastičnog centarskog obračuna. Već drugu sezonu zaredom Nikola Jokić i Džoel Embid su glavni kandidati za MVP priznanje. Minule je pripalo srpskom centru, pa je tako prestižna nagrada završila u rukama "petice" prvi put od 2000. godine kada ju je osvojio Šekil O Nil. Biće i ovoga puta neizvesna trka do samog kraja, a iz NBA su se lukavo dosetili kako da ne stanu između Srbina i Kamerunca. Prema novim pravilima za glasanje, obojica će moći da se nađu u idealnoj petorci lige.

Novinar Majk Singer sa Denver Posta je došao do informacije da će fanovi za Jokića i Embida moći da glasaju i na krilnoj i centarskoj poziciji. Kamerunac je dosad tri puta bio član druge najbolje petorke NBA, dva puta mu se isprečio Entoni Dejvis i minule godine Jokić. Sada će konačno moći u najboljih pet, ali to ovoga puta neće nužno poremetiti Jokića (dva puta prva i jednom druga petorka NBA).

Izabrane vesti

Tako su praktično izbegli da proglase najboljeg centra u ligi za sezonu 2021/22. Tu titulu je Srbin dva puta poneo u protekle tri godine. Videćemo ipak šta će konačno glasanje reći, Embid je igrač sa najviše 30+ utakmici u ligi, Jokić jedini koji je među 10 najboljih u tri najvažnije statističke kolone - poeni, skokovi i asistencije. Somborac pritom predvodi ligu po broju tripl-dablova i dabl-dablova.

Iz NBA su tako i otvorili mogućnost da dva glavna MVP kandidata zasluženo budu uvršteni u idealnu petorku. Pitanje je samo da li će ostati mesta za Lebrona Džejmsa posle novih promena. As Lejkersa je u 13 navrata bio deo Ol-NBA tima, ali je minule sezone po treći put bio član druge petorke (2019. godine član treće). S ozbirom da bi pored Jokića i Embida ostalo mesto samo za još jednog "visokog" igrača, teško da bi Kralj dobio prednost u odnosu na Janisa Adetokunba. Na preostala dva mesta rezervisana za bekove mogli bi da sednu Dža Morant, Luka Dončić i Devin Buker.



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsDžoel EmbidFiladelfija SeventisiksersLebron DžejmsLos Anđeles LejkersJanis AdetokunboMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara