Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić: Daleko je Evrobasket, ne razmišljam o reprezentaciji sada

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 14:54

“Sada sam fokusiran na ono što je aktuelno. Kada dođe vreme – razmišljaću o Srbiji“, kaže najbolji košarkaš sveta

Svaka izjava Nikole Jokića na temu njegovog dolaska u reprezentaciju izaziva veliku pažnju srpske košarkaške javnosti.

Srbiju ove godine u septembru čeka odbrana evropskog srebra osvojenog 2017. godine u Istanbulu i pokušaj da se napadne zlato čime bi deo igrača verovatno zaokružio svoju epohu u dresu sa nacionalnim grbom.

Izabrane vesti

Selektor Svetislav Pešić je još u prvom obraćanju po preuzimanju Srbije poručio da će da se “udvara“ Jokiću kako bi osigurao njegov povratak u reprezentaciju, dok su za najboljeg srpskog košarkaša i aktuelnog MVP najjače košarkaške lige sveta te priče još daleko.

“Daleko je Evrobasket. Ne razmišljam o tim stvarima uopšte, o reprezentaciji sada. Pokušavam da se fokusiram na ono što je aktuelno sada. Kada dođe vreme za reprezentaciju – razmišljaću o tome“, rekao je Jokić u razgovoru za VoA (Voice of America).

Ovih dana u SAD su selektor Pešić i direktor Dragan Tarlać. U njihovom planu je, između ostalog, da sednu i razgovaraju o svemu sa Nikolom Jokićem.

“Najavili su mi se, zaboravio sam tačno datum, radujem se njihovom dolasku“.

Vrsni Somborac se i ove godine nalazi u najužoj konkurenciji za MVP nagradu, a glavni konkurent biće mu centar Filadelfije Seventisiksersa – Džoel Embid.

“Ne pratim (te priče). To se samo dešava, nuspojava onoga što se događa na parketu. Meni je drago što se nisam opustio, što sam i dalje u dobroj formi. Sada, da li je to 27 ili 24 poena po utakmici, sve to može da se promeni. Drago mi je što se osećam dobro i što svoju ekipu vodim na najbolji mogući način, što se osećam dobro“, poručio je Jokić za VoA.

As Denver Nagetsa je i ranijih godina na temu igranja u reprezentaciji Srbije imao slične komentare sadašnjim. Zbog ugovora vrednog 150.000.000 dolara odlučio je da propusti Evrobasket 2017, a takođe je dugo bio neodređen i po pitanju igranja na Mundobasketu u Kini dve godine kasnije. Tada je odigrao i svoju zasad poslednju utakmicu za Srbiju.



tagovi

Nikola JokićDenver Nagetskošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara