Foto: AFP
Foto: AFP

Jokić konačno dobio pojačanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 15:44

Nagetsi angažovali Mekgija

Nikola Jokić igra na nivou MVP-ja kompletne NBA lige, niže silne rekorde... Ali, čak i slabije upućenima je jasno da Denver bez obzira na njegova maesteralna izdanja, neće moći ravnopravno da se bori sa najvećim pretendentima na titulu.

Bila je svesna toga i uprava Nagetsa, koja je dugo vagala ko bi to mogla da angažuje kao realno pojačanje, a ne samo kao ime na papiru. I na kraju, nekoliko sati pre kraja prelaznog roka, odlučila se za Džavala Mekgija, dok je Klivlendu prosledila Ajzeju Hartenštajna i prava na dva zaštičena izbora u drugoj rundi drafta.

Izabrane vesti

Šta je Denver dobio ovim potezom? Igrača koji zna kako se osvajaju šampionske titule, jer ih ima tri, odnosno dve sa Golden Stejtom i jednu sa Lejkersima. Istini za volju, njegova uloga u tim pohodima nije bila ogromna. Ali nije ni zanemariva. Posebno ne prošle godine u finalu Zapada, kada je imao značajnih zasluga u zaustavljanju Jokića "telom", što je prilično izmaralo srpskog centra, pa Denver bez obzira na privremene uzlete u seriji, nije mogao da probije odbrambeni zid Lejkersa do velikog finala.

Osim poboljšanja u defanzivi, Denver od Mekgija očekuje da donese i određene ofanzivne kvalitete. Naravno, ne kada je Nikola u igri, jer tada nije preterano potrebno da Amerikanac bude glavni potrošač lopti sa visokih pozicija. Već dok se Jokić odmara na klupi, uz zatvaranje reketa, da od spoljne linije preuzme određeni pritisak u napadu, zbog koga je često znala da puca igra Nagetsa.



tagovi

Džaval MekgiDenver NagetsNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara