Nikola Jokić i Gejb Vinsent (Foto: AFP)
Nikola Jokić i Gejb Vinsent (Foto: AFP)

Nikola Jokić o najmanjem broju asistencija u plej-ofu: Kada igram, ne bavim se statistikom

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 05:52

Srpski centar ističe da Denver mora disciplinovanije u trećoj utakmici, ali i da je neophodno da popravi komunikaciju

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su prvu utakmicu kod kuće u tekućem plej-ofu. Majami je izjednačio u velikom finalu NBA lige na 1-1, uprkos 41 poenu Nikole Jokića.

Srpski centar je imao još jednu blistavu partiju, ali glavni utisak posle utakmice su njegove četiri asistencije.

Izabrane vesti

"Ne znam, ne razmišljam o asistencijama. Kada igram, ne bavim se statistikom", rekao je Nikola o najmanjem broju završnih dodavanja u tekućem doigravanju.

Postigao je 18 poena samo u trećoj deonici.

"Dobar niz. Polazile su mi stvare za rukom, trudio sam se da postižem poena. To je to".

Trener Majk Meloun je bio prilično ljut na konferenciji za medije po okončanju susreta, istakao da je njegovom timu nedostajalo discipline, da nije bilo dovoljno zalaganja...

"Naravno, to ne sme da se dovodi u pitanju, ali nismo igrali dobro i na pravi način u poslednjoj četvrtini. Postigli su 36 poena, to je previše. Imali su i nekoliko ofanzivnih skokova, tako je kako je. Nismo hteli da izgubimo kod kuće, ali desilo se. Nekada pobeđuješ, nekada gubiš. U plej-ofu je svaka utakmica drugačija i svaka je važna. Sada moramo da živimo sa tim i u Majamiju nas čeka nova utakmica, nadam se da ćemo je dobiti. Imaju veoma dobar tim i igrače i moramo da se prilagodimo. Moramo da igramo dobro od starta i uložimo dodatan napor".

Šta je Nagetsima nedostajalo u drugoj utakmici finala i šta moraju da poprave pred treću?

"Onis u pogodili 17 trojki sa 48 odsto preciznosti, što je veoma dobro. Moramo da budemo disciplinovani, to je ključ. Ako nismo disciplinovani, ako ćemo da se gubimo, biće ovo kratka serija. Kažnjavaju svaku grešku, pa se nadam da ćemo narednu utakmicu igrati sa više discipline. Komunikacija je bila loša, imali su dosta otvorenih šuteva... Moramo da znamo gde ko stoji, ko koga čuva..."

Nikola nije večeras imao pravu podršku. Mašili su saigrači otvorene šuteve, pa su dvocifreni bili još samo Džamal Mari sa 18, Eron Gordon sa 12 i Brus Braun sa 11 poena...

"U prvoj utakmici smo Džamal i ja mašili otvorene šuteve sa poludistance, Porter je promašio trojku iz ugla... To su šutevi koje želimo, nismo ih pogodili. Sada su nas uveli u svoj ritam, ne želimo da igramo na taj način. Moglo bi da nam pomogne ako bi igrali malo brže", zaključio je Jokić.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMajami HitNBA finale

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara