Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

Jokić spreman za novu sezonu: Sa zavojem oko ruke bez promašaja protiv Golden Stejta

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.10.22. | 08:24

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige ubacio 21 poen u pobedi protiv šampiona

Tri dana pre zvaničnog početka sezone u NBA ligi Nikola Jokić najavio je da je apsolutno spreman za nove izazove i napad na treće uzastopno zvanje za MVP-ja. Srpski centar je poslednju pripremnu utakmicu pred start novog šampionata iskoristio za 21 poen koji je Denveru pomogao da slavi protiv branioca trofeja Golden Stejta - 112:119.

Nije se Jokić naigrao u pripremnom periodu budući da je imao problema sa zglobom desne ruke, ali ga zavoj noćas nije omeo da zablista u San Francisku.

Izabrane vesti

Neće publici u Solt Lejk Sitiju, a ni košarkašima Jute Džez kojoj Denver gostuje na premijeri biti svejedno budući da je Džoker već namestio nišan. Bio je Nikola besprekoran pri šutu iz igre i kroz obruč poslao svih sedam lopti koje je lansirao ka protivničkom košu. Generalno savršen šuterski učinak pokvario je jedan promašaj sa linije za slobodna bacanja. Uz to, Jokić je imao i četiri skoka, odnosno jednu blokadu.

Ekipa Majkla Malouna je na poluvremenu zaostajala 64:58, ali je nakon brutalne treće deonice u kojoj je ubacila 42 poena, a primila samo 20 uspostavila potpuno kontrolu ne dozvolivši rivalu da u poslednjoj četvrtini priđe na manje od tri poseda.

U odsustvu Džamala Marija, Jokić i Majkl Porter Džunior su demonstrirali odličnu hemiju u igri i ukoliko Nagetse u predstojećoj sezoni zaobiđu povrede, biće vrlo zanimljivo videti koji su im krajnji dometi.


tagovi

Nikola JokićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara