Teri Stots (Foto: AFP)
Teri Stots (Foto: AFP)

Jokić uručio otkaz treneru Portlanda: Razišli se Teri Stots i Blejzersi

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 09:30

Posle četvrtog ispadanja u prvoj rundi plej-ofa u poslednjih pet godina uprava tima iz Oregona je morala da donese tešku odluku

Ispao je Portland u prvoj rundi plej-ofa od Denvera, iako se predvođen Demijanom Lilardom stidljivo nadao da bi mogao da pomrsi račune favoritima na Zapadu. Teri Stots je okupio sjajnu ekipu, ali je naleteo na prvog MVP kandidata Nikolu Jokića. Posle neuspeha na startu doigravanja, iskusni stručnjak se rastao sa Trejlblejzersima.

01.30: (1,60) Bruklin (13,0) Milvoki (2,60)

Izabrane vesti

Stigao je Stots u Portland još 2012. godine, sa šampionskim pedigreom. Kao asistent u Dalasu domogao se prstena godinu dana ranije, a odmah je na draftu kao šestog pika pokupio Lilarda. Devet godina kasnije, posle drugog najvećeg broja pobeda u istoriji franšize, osam vezanih učešća u doigravanjima (najduži niz u ligi) došlo je vreme za rastanak.

Kako je i zvanično obelodanjeno, 63-godišnji stručnjak i tim iz Oregona su se razišli posle sporazumnog prekida saradnje.

"Imam ogromno poštovanje za Terija i sve što je uradio u prethodnih devet sezona. Ovo je bila teška odluka na ličnom i profesionalnom planu, ali je u interesu franšize da nastavi u drugom smeru. Teri će uvek imati posebno mesto u Trejlblejzers porodici i zajednici Portlanda", izjavio je predsednik košarkaških operacija Portlanda Nil Olši.

Stots je u devet sezona ostvario učinak od 402 pobede i 318 poraza (drugi najbolji u istoriji franšize). Pre devet godina postavljen je za 14. trenera Portlanda, a u poslednjoj sezoni ostvario je učinak od 42 pobede i 30 poraza, što je bilo dovoljno za šesto mesto na tabeli zapadne konferencije. Interesantno je da je jedini Lilardov trener u NBA, što znači da nosi velike zasluge za uspon sjajnog beka među najbolje igrače u ligi. Najbolji rezultat ostvario je u sezoni 2018/19, kada je odveo Trejlblejzerse u finale Zapada (poraz od Golden Stejta sa 0:4 u seriji).

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, postoje četiri kandidata za upražnjenu poziciju na klupi Portlanda. U pitanju su pomoćni trener Klipersa Čonsi Bilaps, iskusni Majk D'Entoni (asistent u Bruklinu), zatim Džef van Gandi i trener Mičigena Džuvan Hauard.


tagovi

Portland Trejlblejzers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara