Jokićeva sličnost sa Dankanom: Oni su nesebične superzvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 03:06

„Gledam Nikolu na isti način. Mislim da je on zaista nesebična superzvezda. On ne priziva pažnju ljidi: ’gledajte me, recite mi da sam sjajan’. Gotovo da ga je sramota zbog te pažnje“, kaže Majkl Meloun

Približio se i taj trenutak. U noći između četvrtka i petka (02.30) Denver Nagetsi će ugostit Majami Hit u prvoj utakmici finalne serije NBA lige, a prema očekivanjima i ovoga puta u prvom planu će biti fenomenalni Nikola Jokić.

Tener Nagetsa, Majk Meloun, smatra da Nikola po stilu igre, ali načinm na koji se nosi sa medijskom pažnjom, najviše podseća na legendarnog asa San Antonio Sparsa, Tima Dankana.

Izabrane vesti

Dankan je pravio neverovatne stvari tokom karijere, bio pet puta šampion NBA lige, tri puta MVP finala, ali je uvek, baš kao i Jokić, radio najvažnije stvari za čitavu ekipu.

"Često pravim poređenje, iako nikada nisam trenirao Dankana, ali sam trenirao ekipe protiv njega i slušao priče od onih koji su sarađivali sa njim. Tim Dankan je bio nesebična superzvezda. Gledam Nikolu na isti način. Mislim da je on zaista nesebična superzvezda. On ne priziva pažnju ljidi: ’gledajte me, recite mi da sam sjajan’. Gotovo da ga je sramota zbog te pažnje", rekao je Meloun posle treninga u sredu.

Kasnije je i sam Jokić upitan da li možda svoju igru oblikuje prema Dankanovoj?

"Da, da, verovatno. On je jedan od najboljih igrača koji je igrao ovu igru. Uvek je sve radio sa izuzetnom lakoćom. Sećam se kada je igrao porotiv mene, već je bio malo stariji, ali mi je ipak ubacio verovatno najlakših 20 poena u životu. Bio je jako strpljiv. Mislim da je sjajajn igrač i neko na koga se možete ugledati i oblikovati svoju igru", rekao je Jokić.

Srpski centar je posle sjajnih partija u ovoj, ali i prethodne dve sezone, sada u prilici da pojuri toliko željeni „prsten“.

"Mislim da nismo favoriti. Mislim da u finalu nema favorita. Ovo će biti najteža utakmica u nažem životu i mi to znamo. Spremni smo za to. Definitivno nismo favoriti u seriji, nisu ni oni. Mislim da je to samo finale, a u njemu po mom mišljenju, nema favorita", ostao je prizeman Nikola Jokić.


tagovi

Tim DankanNikola JokićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara