Vladimir Jovanović (©Starsport)
Vladimir Jovanović (©Starsport)

Jovanović: Nismo odgovorili na njihovu energiju u drugom delu, moramo da popravimo i odbranu i napad

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.10.22. | 21:46

"Biće bolje već na sledećoj utakmici", rekao je trener Crvene zvezde posle poraza na debiju Evrolige od Anadolu Efesa

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da iznenade prvaka Evrope na premijeri u Evroligi. Efes je pred svojim navijačima slavio 72:59 i upisao osmu vezanu pobedu nad crveno-belima u svom domu. Ipak, ostavila je ekipa Vladimira Jovanovića dobar utisak, iako su perspektivnom srpskom stručnjaku roster za meč krojile povrede.

Nije upisao trijumf na debiju u Evroligi, ali ne može Jovanović da bude preterano nezadovoljan. Njegova ekipa se dobro nosila sa pojačanim šampionom Evrolige.

Izabrane vesti

"Imali smo problem sa izgubljenim loptama u dugom poluvremenu. U napadu nismo kontrolisali igru kao u prvom. Imali su dosta skokova u napadu, davali neke lagane poene i igrali sa većom energijom u drugom poluvremenu i na to nismo odgovorili na pravi način. Odigrali smo solidno, prvo je kolo, moramo da popravimo i odbranu i napad . Siguran sam da ćemo biti bolji u narednoj utakmici", rekao je Jovanović posle susreta.

Trener dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Ergin Ataman je istakao zadovoljstvo, posebno igrom njegove ekipe u poslednjoj deonici.

"Prve utakmice su uvek opasne i teške. Imamo dobar tim, ali i četiri nova igrača. Da bi se uklopili u naš sistem biće potrebno vremena. Pričali smo pre igrača sa igračima, tokom utakmice se dobro branili. U prvom poluvremenu su nam nedostajalo poeni u tranziciji, dozvolili smo im skokove u napadu i imali smo problem u odbrani niskog posta na Bentilu. U drugom smo popravili odbranu i počeli da pronalazimo igru u tranziciji i u poslednjem kvartalu smo prelomili utakmicu. Nije ovo bila savršena utakmica u napadu, ali smo pokazali moć u odbrani. Zadovoljan sam karakterom tima koji je dao sve od sebe da bi dobio utakmicu u poslednjoj deonici", rekao je Ataman.


tagovi

KK Crvena zvezdaVladimir JovanovićAnadolu EfesErgin Ataman

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara