Vladimir Jovanović (©Starsport)
Vladimir Jovanović (©Starsport)

Jovanović pred gostovanje u Ljubljani: Cedevita Olimpija igra vrlo brzo, ima odličnu tranziciju i sjajne šutere

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 14:37

"Moraćemo da odgovorimo energijom, visokom koncentrancijom kako bi uradili posao i došli do cilja koji je poznat", rekao je trener Crvene zvezde pred duel sa slovenačkim timom

Nema predaha za košarkaša Crvene zvezde. Već u nedelju od 17.00 gostuju u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije. Šest dana nakon regionalnog derbija i pobede protiv Budućnosti, tri posle tesnog poraza od Panatinaikosa u dvorani Aleksandar Nikolić.

Kako se ističe na sajtu kluba, izabranici Vladimira Jovanovića će nakon treninga i ručka krenuti u glavni grad Slovenije, gde ih čeka utakmica koja nosi epitet derbija kola.

Izabrane vesti

Pred crveno-belima je 10. duel sa Ljubljančanima, dobili su sedam, dva na strani. Ekipa Jurice Golemca je zadržala kostur iz minule sezone, angažovala kvalitetna pojačanja poput Amara Alibegovića, Karla Matkovića, Džoša Adamsa i Erona Herisona. Sezonu je otvorila dominantnim trijumfom u Superkupu Slovenije, potom ubedljivo savladala Borac i Split na početku regionalne lige. Ipak, izgubila je prvi meč na evrosceni, u Stožicama je slavila Bursa (81:73).

Svestan je trener srpskog šampiona da je pred njegovom ekipom još jedan veliki izazov.

"Očekuje na još jedan derbi kola u regionalnoj ligi, nakon utakmice protiv Budućnosti i to u rasponu od samo 6 dana. Sada igramo protiv ekipe Cedevita Olimpije koja igra vrlo brzo, na kontre, odlični u tranziciji sa sjajnim šuterima. Uz sve to igraju na domaćem terenu na kome su vrlo neugodni, što znači da ćemo morati da odgovorimo sa energijom, visokom koncentracijom kako bi uradili posao i došli do cilja koji je poznat. Verujemo u svoje kvalitete i ono što radimo i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u Ljubljani", rekao je Vladimir Jovanović.

Ognjen Dobrić je protiv Panatinaikosa upisao prve minute u sezoni. Oporavio se od povrede i počeo da ulazi u takmičarski ritam.

"Sada već polako ulazimo u taj izuzetno težak ritam u kome ne samo da ćemo igrati utakmice na svaka tri-četiri dana, već nas očekuju i nedelje sa duplim kolima Evrolige. Naš prvi zadatak i utakmica na koju smo maksimalno fokusirani je ona sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani. Derbi kola, ekipa koja je dovela nekolicinu dobrih igrača koji se uklapaju u stil igre koji je sa dosta šuteva i polukontri i kontri. Na nama je da odigramo čvrsto, bez mnogo grešaka i padova koncentracije i dođemo do važnih bodova u Ljubljani", rekao je Dobrić.

Odmah nakon utakmice u dvorani Stožice ekipa se vraća za Beograd, a već u utorak sledi joj put u Vitoriju na prvi od dva meča duplog kola elitnog takmičenja sa Baskonijom.


tagovi

Vladimir JovanovićKK Crvena zvezdaOgnjen DobrićCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara