Lorenzo Braun (Foto: fiba.basketball)
Lorenzo Braun (Foto: fiba.basketball)

Junak Španije Lorenzo Braun: O buci spolja ne razmišljam, samo o porodici koju sam pronašao ovde

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 01:02

"Osetio sam neverovatno bratstvo. Ovi momci se dugu poznaju, ali su me prihvatili kao jednog od njih. Vole me i ja volim njih", rekao je španski reprezentativac i bivši igrač Crvene zvezde posle pobede nad Litvanijom u osmini finala Evrobasketa

Digla se velika prašina kada je Košarkaški savez Španije odlučio da se "pojača" Amerikancem Lorenzom Braunom. Čak su i pojedini reprezentativci poput Rudija Fernandeza digli glas, ali posle pobede nad Litvanijom u osmini finala Evrobasketa (102:94) pevaće se druga pesma na Iberijskom poluostrvu - slavljenička.

Bivši košarkaš Crvene zvezde je za kratko vreme izrastao u jednog od ključnih igrača čete Serđa Skariola. Nakon partije protiv Litvanaca može se slobodno reći i da je glavni šraf u mašineriji italijanskog stratega. Postigao je 28 poena, spojio saigrače sa košem u osam navrata i bio najbolji kada se utakmica lomila. Najpre je režirao preokret i četvrtoj deonici, a potom u produžetku bio nezaustavljiv.

Izabrane vesti

"Mnogo nam je hrabrosti bilo potrebno. Sjajno smo se borili na obe strane, ali smo se držali plana koji nam je trener nacrtao. Trudili se u odbrani, Alberto Dijaz je imao neke sjajne minijature, Rudi pogodio velike šuteve. Svi su odradili dobro svoj deo posla. Blagoslov je što sam deo ovog sjajnog tima. Idemo dalje", rekao je Braun na konferenciji za medije posle trijumfa.

Tokom priprema, dok je još bio na lošem glasu u Španiji, promašio je šut za pobedu baš protiv Litvanije u Kaunasu.

"Šutiramo svakog dana, taj šut sam promašio, ali imali smo sreću da dobijemo novu šansu. Divno je koliko mi veruju ovi momci. Govorili su mi da nastavim i kad sam promašivao. To je fantastično jer sam nov. Osećam se kao njihov brat. Hvala timu i treneru Skariolu"

Španci su desetkovani stigli na kontinentalnu smotru. Zbog povrede Rikija Rubija su se i odlučili da pozovu Brauna, koji se odrekao američkog pasoša da bi uzeo španski. Mnogi su ih posle svega što se izdešavalo otpisali, ali dokazali su da poseduju pobednički gen. I ogromno zajedništvo u ekipi.

"Mogu samo da napravim poređenje sa Kazanjom prošle godine, to je jedinstvo kakvo nisam imao u klubovima. Ovde se osećam isto. Momci se dugo poznaju, ali su me prihvatili kao jednog od njih. Osetio sam neverovatno bratstvo. Ovo je porodica, "la familia" kako oni kažu. Samo sam prosečan Amerikanac, a oni pričaju na španskom. Učim svakog dana i neverovatno je koliko sam naučio i kako se ponašaju prema meni. A o buci spolja ne razmišljam. Samo o ovim momcima. Oni me vole i ja volim njih".

Braun će u nastupajućoj sezoni braniti boje Makabija iz Tel Aviva koji se uveliko sprema bez španskog reprezentativca. Navijači izraelskog kluba pomno prate njegove partije na Evropskom prvenstvu.

"Uvek je poseban osećaj kada te ljudi podrže. Ne mogu da dočekam da budem tamo. Pričam sa ljudima iz kluba, svima koji me podržavaju i žele mi sreću. Zahvalan sam na tome", zaključio je Braun.



tagovi

Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija ŠpanijeŠpanijaLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara