Vladimir Lučić i Svetislav Pešić (©Starsport)
Vladimir Lučić i Svetislav Pešić (©Starsport)

Kapiten Lučić: Ovakve pobede zbliže ekipu, grade karakter, čeka nas još teža utakmica u Turskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 23:14

Iskusni krilni košarkaš izneo utiske posle pobede nad Grčkom

Košarkaši Srbije slavili su pred krcatim tribinama Beogradske arene protiv selekcije Grčke (100:94). Vladimir Lučić je očekivano dao važan doprinos (14 poena), sa kapitenskom trakom oko ruke je vodio Orlove do pobede.

Nije bilo jednostavno sa sjajnim Grcima, koje je predvodio nezaustavljivi Janis Adetokunbo. Igrao se i produžetk, ali je četa Svetislava Pešića na kraju zasluženo slavila.

Izabrane vesti

"Znali smo važnost utakmice, s obzirom na to da nam ove dve pobede su moranje, jer želimo da ostanemo u trci za Svetsko prvenstvo i kvalifikacije za OI, zato ovakav intezitet i teška utakmica. Dobra stvar je da smo slavili uz sve poteškoće vezane za Vasinu povredu, nedostatak igrača na poziciji jedan. Neki igrači, pre svih Jare, su istupili i pomogli timu i dobro je da smo slavili."

Savladana je ekipa koja će Srbiji biti veliki konkurent na Evrobasketu.

"To su stvari koje dižu samopouzdanje ekipe, kao što sam rekao i malo pre i posle utakmice sa Italijom. Ovakve pobede zbliže ekipu, grade karakter tima... Znali smo da je Grčka izvanredna, pričali smo u najavi utakmice. Atletski jedna od najdominantnijih ekipa koja će se naći na EP. Dobro da smo slavili uz podršku stvarno velikog broja ljudi. Bili su nam vetar u leđa u nekoliko navrata gde smo se vraćali iz nekog deficita".

Ponosno je nosio kapitensku traku pred punim tribinama Beograske arene.

"Čast mi je što sam kapiten svoje zemlje, mislim što se doprinosa na terenu i pored njega ne menja previše. To sam što sam – bez obzira da li nosim traku ili ne – trudim se da pružim maksimum i pomognem timu."

Sledi duel protiv Turske, koja je danas pretrpela težak poraz u Letoniji (85:111).

"Sledeća protiv sjajne reprezentacije Turske, koja je večeras izgubila, što je dobro za nas, ali s druge strane sigurno da će želeti da naprave određenu reakciju u Istanbulu, gde će publika doći to da isprati, kao naši navijači večeras. Imaju mnogo kvalitetnih igrača, što Evroligaških, što igrača koji imaju zapaženu minutažu u NBA. Verovatno još teža utakmica nego ova večeras".

Pobeda Srbije dodatno dobija na težini kada se u ozbir uzme da je Janis Adetokunbo meč okončao sa čak 40 poena.

"Pamtim svaki put kad igram protiv toliko kvalitetnih igrača kao što je Janis. U nekim trenucima kao što ste videli večaras, ni tri četiri igrača na strani pomoći ne pomažu. Ali, i u nekoj pripremi utakmice smo se spremali za to. Igrao je sjajno, ali najvažnije da smo mi na kraju slavili".



tagovi

Vladimir Lučićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara