Nikola Jokić (©Starsport)
Nikola Jokić (©Starsport)

Kari: Jesam se udvarao Jokiću, udvaraću se i ostalima, treba da stvorimo empatiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 13:46

“Neću da im budem samo trener, već i mentor”, kaže Svetislav Pešić

Novi početak, stari problemi. U pretrpanom košarkaškom kalendaru takmičenja najveći problem mnogim svetskim reprezentacijama, pa i Srbiji, poslednjih godina pravili su otkazi igrača iz NBA lige. U našem konkretnom slučaju, odluka Nikole Jokića da propusti kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre izazvala je žestoke komentare. Jedan od retkih koji je i u tim trenucima branio Denverovog centra bio je Svetislav Pešić, novi selektor Srbije.

Pitanje je samo da li će takav biti ako Jokić i njemu otkaže? Pešić za sada ne razmišlja o tome, već na pitanje planira li da Jokića poseti u Koloradu šaljivo odgovara.

Izabrane vesti

Dobio sam od Saveza dobar auto, ali mogu da ga koristim samo na prostoru Srbije i regiona”, zasmejao je harizmatični Kari prisutne novinare.

Nastavio u ozbiljnijem tonu…

Planiram da posetim svakog, ne samo Jokića, već sve igrače. Miloša Teodosića kao kapitena, pa sve ostale moguće Kandidate, sve ću da posetim i pričam s njima. Treba da vidimo šta možemo da uradimo za ove kvalifikacije u novembru, tu ćemo morati kratkoročno da delujemo, da se spremimo. Kada to prođe imaćemo više vremena da razmišljamo dalje”.

A o tim “opravdanjima” za Jokića

Rekao sam svoje mišljenje o Jokiću, ali su me neki kritikovali i pričali da sam se udvarao Jokiću. I jesam mu se udvarao i tako ću sa svima. Da im pričam kako je dobro da bude tu, za reprezentaciju i za njega. Neću biti samo trener, već i mentor, posećivaću ih, gledati na utakmicama, gledati da imamo redovnu komunikaciju. Da pomognem Jokiću, ali i svima da budu bolji. Pokušaćemo da napravimo uzajamnu empatiju, da stvorimo određeni odnos”.



tagovi

Svetislav PešićNikola JokićKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara