Svetislav Pešić (©Starsport)
Svetislav Pešić (©Starsport)

Kari Pešić: Nismo ni gledali Litvance protiv SAD, ali znamo da sutra igramo četiri utakmice, ne jednu

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.09.23. | 11:36

“Protiv Dominikane je bilo dovoljno da igramo dobru odbranu i dobar napad. Sutra ćemo morati da budemo izvranredni u napadi u izvanredni u odbrani“, kaže selektor Srbije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Ostala je ta Italija kao opomena, ali suštinski – start takmičenja na Mundobasketu za Srbiju je prošao baš onako kako smo i zamišljali. Prošli smo u četvrtfinale i izbegli SAD. Zaslugom Litvanije, koja je savladala Amerikance, pa će se sa Srbijom boriti za polufinale. Selektor Srbije Svetislav Pešić dan uoči meča otvoreno kaže: Orlovi će morati da odigraju najbolju utakmicu na Filipinima ne bi li prošli dalje.

Izabrane vesti

Sama pobeda Litvanije nad Amerikancima ništa mu ne menja.

Ovo što su oni odigrali protiv Amerike nije za nas toliko bitno, čak nismo ni gledali tu utakmicu, jer gledali smo druge utakmice, sa evropskim protivnicima. Ta utakmica protiv SAD je samo pokazala da je to jedan čvrst tim, koji je do sada dobio sve utakmice, pokazao izvanrednu košarku. Biće veoma zahtevna, izazovna utakmica. Potrebna je maksimalna koncetracija. Jer sutra igramo četiri utakmice, svaka po 10 minuta. Posle svakih 10 minuta, počinje nova utakmica“, rekao je Pešić srpskim izveštačima u Manili.

-----

Ti se pitaš za četvrtfinale! Podseti Mozzart Bet Instagram stranicu i predloži sledeći izazov i zaradi.

-----

Istina, i Srbija je protiv Portorika izgledala odlično, pa je jedan od novinara konstatovao i da su Orlovi „odradili“ protivnika.

Nismo mi nikogaodradii, mi smo se borili. Ovde nema odrađivanja utakmica, gospodine, ovde se priprema utakmica. Iznose se prednosti i mane protivnika, definiše se plan. Nema odrađivanja. Vi ste verovatno veći optimista od svih nas, i ja sam optimista, ali sada ne smem da budem. No, jesu momci odigrali izvanredno, pokazali su timsku igu, timsku hemiju. Treba da se kaže da je bilo 30 asistencija. To nije odrađivanje“.

Pa opet, moraće sutra još bolje.

E sada, protv Litvanije to neće biti dovoljno. Jer protiv Litvanije će morati da se igra i odbrana i napad, da se nađe jedan balans, jer igramo protiv fizički vrlo jakog protivnika, koji igru pre svega bazira na čvrstoj, fizičkoj jakoj odbrani. Igraju veoma agresivno i na naše spoljne i unutrašnje igrače. Protiv ekipe kakva je bila juče, dovoljno je da se dobrom odbranom i dobrim napadom dobije utakmica. Protiv Litvanije je potrebna izvanredna odbrana i izvanredan napad. Moramo da odiramo našu najbolju utakmicu da bismo pobedili“, iskren je Pešić.

Ne i uplašen.

Sposobnosti jedne dobre ekipe je da sakrije nedostatke i istakne prednsoti, probaćemo to i da uradimo. I oni imaju slabosti,nema perfektne ekipe. Sada treba te slabosti otkriti, treba ih targetirati i u napadu i u odbrani. Koncetrisati se na njihove ključne igrače. A napasti njihovu odbranu sa planom. Vrlo je važno kako napadamo, da ne ispadamo, da ispoštujemo naše akcije. Da se postave dobro blokovi i tako dalje, da ne gnjavim sa detaljima. To je put do pobede“.

A, koliko ga je uopšte iznenadila pobeda Litvanaca protiv SAD?

Ovde nema iznenađenja. Nema iznenađenja ni na jednom turnirskom takmičenju. To je veliki uspeh Litvanije svakako. Čestitam, velika pobeda. Ali na ovakvim turnirima sve je moguće“, završio je Pešić.


tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara