Kemba Voker (©AFP)
Kemba Voker (©AFP)

Kemba Voker gori od želje da igra u Areni: To je divlje mesto, takva volim! Ona prave razliku između Evrope i NBA

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 17:02

I Džejms Feldin uticao na američku zvezdu da dođe u Evroligu…

NBA liga je priča za sebe i tu spora nema. Svi žele da iskuse kako je igrati u najboljoj ligi na svetu, isto tako da se bore za prsten i postanu šampioni, međutim, ima i onoh koji bace pogled na suprotnu stranu, preko Atlantika. I požele da ga “preplivaju”, da se okušaju u različitom sistemu i osete kako je to igrati u sredinama gde sve “gori”, gde se porazi doživljavaju tragično, a posle pobeda pada u stanje transa.

Osluškivao je Kemba Voker šta se zbiva “preko bare”, raspitivao se kod svojih “doušnika”, prijatelja koji su se upustili u avanturu. Priupitao je Šabaza Nejpira i dobio potvrdan odgovor. Priupitao je i druge, i oni su mu klimnuli glavom. Spakovao je četvorostruki Ol-star stvari posle 12 godina provedenih u NBA ligi i zapucao u Monako, kako bi se i sam uverio kakva se to košarka igra u Evropi i šta je to tako posebno sa Arenom i Beogradom, Atinom, Tel Avivom…

Izabrane vesti

Mnogo o evropskoj košarci ne zna, ali mu je predočeno gde će se ludo provesti. Gostovanja Partizan Mozzart Betu i Crvenoj zvezdi, Olimpijakosu i Panatinaikosu, kao i Makabiju su nešto što ne sme da propusti. Tu će spoznati sve čari košarke sa ove strane Atlantika.

“To je nešto što zaista želim da doživim”, prokomentarisao je Kemba Voker za Eurohoops to što će biti u prilici da dva puta zaigra u Areni protiv večitih rivala i dodao:

“Čuo sam divne stvari o različitim sredinama, takođe i koliko su pojedina mesta ‘divlja’. To je ono što najviše volim u ovoj igri i to predstavlja jednu od najvećih razlika između evropske košarke i NBA”.

Kemba Voker je u NBA igrao za Šarlot Hornetse, Boston Seltikse, Njujork Nikse i Dalas Maverikse, bio velika zvezda u Americi i odlučio da sve to ostavi iza sebe. Sada deli svlačionicu sa Majkom Džejmsom, Džordanom Lojdom, Elijem Okobom… A, pored Šabaza Nejpira glavni “krivci” za to su Džejms Feldin i Edgar Sosa.

“Dvojica mojih prijatelja koji su nekada igrali u Evroligi, Edgar Sosa i Džejms Feldin, rekli su mi najlepše moguće stvari o takmičenju. Ali, i drugi su uticali na mene da dođem. Svestan sam koliko je liga dobra, ne vrti se sve oko NBA. Evroliga je jedna od najboljih košarkaških liga na svetu, srećan sam što sam ovde. Odlično se provodim i definitivno je drugačije, ovde je stvarno kul”.

Monako je već ostvario tri pobede u francuskoj NLB ligi, ali Kemba Voker još nije debitovao. Do početka Evrolige ostalo je dve sedmice, Kneževi u prvom kolu igraju protiv Valensije, a Kemba Voker se preterano ne opterećuje rezultatima, tu je da bi igrao košarku i – uživao.

“Da budem iskren, nemam nikakva očekivanja, ovde sam samo da bih igrao košarku. Mnogo puta sam menjao timove, tako da ovu situaciju ne vidim drugačije od nekih prethodnih. Imam zaista kvalitetne saigrače. Veoma su dobri ljudi, sa kojima se lako i dobro slažem”, završio je Kemba Voker za Eurohoops.



tagovi

Kemba VokerKK MonakoEvroligaNBA liga

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara