Marko Spiso (© FIBA)
Marko Spiso (© FIBA)

Ko je dželat Srbije? Dao ukupno 19 poena u grupnoj fazi pa Orlove zatrpao

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 19:41

Marko Spisu odigrao partiju života protiv čete Svetislava Pešića u osmini finala Evrobasketa

Zvuči nestvarno, ali Srbija je završila Evrobasket već u osminifinala. Baš kao što su nam Italijani slomili srce u Beogradu u kvalifikacijama za Olimpijske igre, sada su isto uradili u Berlinu. Imala je Srbija dvocifrenu prednost, sve je išlo na našu ruku, a onda se pojavio Marko Spisu. Italijanski košarkaš čije ime ne znači puno prosečnom ljubitelju košarke. Član Venecije je najzaslužniji za senzacionalnu pobedu Italije,

Idemo prvo o statistici, pošto ona zvuči zaista neverovatno.

Izabrane vesti

Momak visok 184 cm je odigrao grupnu fazu bez previše pompe. Nije bio lider, nigde se nije isticao. Zapravo na pet utakmica ubacio je ukupno 19 poena. Na dve je bio bez košgeterskog učinka. Na tih pet mečeva ubacio je ukupno pet trojki iz 14 pokušaja.

A onda... utakmica karijere... žibota. I to baš protiv Srbije.

Za 32 minuta na parketu ubacio je 22 poena, više nego na svih pet mečeva u grupnoj fazu. Pogodio je šest trojki, više nego na svih pet mečeva u grupnoj fazi... Jednostavno bilo je ovo njegovo veče.

Klupska karijera takođe nije previše impresivna. Za njega može da se kaže da je legenda Dinamo Sasarija. Iako ima samo 27 godina, on je čak 10 godina proveo u ovom klubu. Od 2011. do 2021. U međuvremenu je bio na pozajmicama u manje poznatim klubovima po Italiji, ali zvanično je uvek bio igrač Dinamo Sasarija. Bio je blizu prelaska u Unikahu, ali taj transfer je propao. Prošlu sezonu je proveo u Uniksu iz Kazanja gde je prosečno beležio tek nešto preko pet poena, a tokom leta se vratio u Italiju gde je potpisao ugovor sa Venecijom.



tagovi

Marko Spisokošarkaška reprezentacija Italijekošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara