Jan Veseli i Luiđi Lamonika, © AFP
Jan Veseli i Luiđi Lamonika, © AFP

Kokoškov počeo da slaže kockice: Ostaju Veseli i De Kolo

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 12:30

Čeka se Slukas

Željko Obradović je posle sedam godina završio misiju, Luiđi Datome je otišao u milansku Olimpiju, Nikoli Kaliniću je istekao ugovor, među navijačima Fenerbahčea pojavio se strah da će se tim u koji je uloženo dosta novca raspasti između dve sezone. No, prema poslednjim informacijama, dva i te kako uticajna košarkaša ostaju na Bosfuru i u narednoj takmičarskoj godini.

Novi trener Igor Kokoškov dobio je uverenja da će dres turskog velikana nastaviti da nose Jan Veseli i Nando de Kolo. Čeh je koketirao sa Barselonom, ali posle dolaka Šarunasa Jasikevičijusa umesto Svetislava Pešića definitivno je postalo jasno da od njegovog angažmana u Kataloniji nema ništa i da će ostati u Istanbulu.

Izabrane vesti

Kao potencijalno pojačanje Blaugrane poslednjih sedmica pominjao se i Nando de Kolo, imao je francuski košgeter otvoren poziv Valensije, s tim da se ni on neće otisnuti u ACB ligu. Bivši plej CSKA Moskve nastavlja karijeru u Feneru, a sa tako dva bitna oslonca biće i Kokoškovu lakše da gradi ostatak ekipe.

Ostaje još da se vidi šta će biti sa još jednim bitnim igračem - Kostasom Slukasom. Sjajnog Grka mamili su prethodnih sedmica Real Madrid i Olimpijakos. Kraljevski klub nudio mu je saradnju na tri godine i 6.000.000 evra u tom periodu, grčki velikan nešto manje (5.500.000), čak se u jednom trenutku pojavila informacija da sigurno ide u Pirej, ali to se nije desilo.

Nejasno je da li ostaje u Feneru ili će potražiti novu sredinu, s tim da je jasno da bi Kokoškovu bio dragocen.

Podsetimo, sinoć se pojavila i informacija da će prvo pojačanje Feneerbahčea za narednu sezonu biti Dišon Pjer iz Dinamo Sasarija.

Treba dodati i da je Leo Vesterman blizu ostanka u Fenerbahčeu, kako javlja Sportando.


tagovi

KK FenerbahčeIgor KokoškovNando De KoloKostas SlukasJan Veseli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara