Brus Braun (©AFP)
Brus Braun (©AFP)

Lejkersi uvereni da će biti jači za deo šampionskog mozaika Denvera: Pravi se prostor za Brusa Brauna

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 22:09

Momak koji se savršeno uklopio uz Nikolu Jokića i drugove bi sa prstenom mogao da se preseli u Los Anđeles

Predvođen Nikolom Jokićem, Denver je pokorio NBA ligu. Konačno su Nagetsi oformili dobar tim oko prve zvezde i praktično se prošetali do trona, uz samo četiri poraza u plej-ofu. Ali, to je sada samo prošlost, jer već uveliko rade na novoj sezoni.

Već su se pojačali sa tri rukija na NBA draftu, izabrali beka Gonzage Džulijana Strotera (29. pik), beka sa Pen Stejta Džejlena Piketa (32. pik) i krilo sa Klemsona, Hantera Tajsona (37. pik). Ipak, sva je prilika da će ostati bez jednog od igrača koji je odradio veliki posao u osvajanju titule - Brusa Brauna.

Izabrane vesti

Očekivano, 26-godišnji bek posle odlične sezone nije iskoristio priliku da produži saradnju sa klubom na još godinu dana za 6.800.000 dolara. Denver je sada u poziciji da mu ponudi maksimalno 1.000.000 više. Teško da će to zadovoljiti njegove apetite, posebno jer su Los Anđeles Lejkersi skovali plan za njegovo angažovanje i prema informacijama Jovana Buhe sa Atletika, prilično su uvereni da će uspeti u nameri da ga dovedu.

Prvo je nephodno da naprave prostora u budžetu, sa ciljem da ostanu ispod granice za porez na luksuz (165.000.000 dolara). Kao opcije se nameću prekid saradnje sa Malikom Bizlijem kojem sleduje 16.500.000 dolara za narednu sezonu, ali Jezeraši imaju opciju da ga ne zadrže. Takođe, mogu i da otpuste Moa Bambu koji nije imao značajniju ulogu u ekipi, ali mu je ugovorom garantovano 10.300.000 dolara za naredni takmičarski ciklus.

Najkasnije do sutra moraju da odluče kojim će putem ići, ali čini se da će prelomiti u korist angažovanja Brauna. Ako sve izvedu prema planu, moći će da mu ponude 12.400.000 dolara, a prilično je jasno i sasvim dobru ulogu u timu. Pritom, ukoliko uspešno završe posao sa novopečenim šampionom, i dalje će moći da zadrže ograničeno slobodne igrače Ostina Rivsa i Ruija Hačimuru, kao i D'Anđela Rasela kojem je istekao ugovor. Zvuči kao dobra kombinacija.

Dokazao je Braun da može da igra u oba pravca, davao vredan doprinos u napadu, imao odlučnu saradnju sa Nikolom Jokićem, leteo u tranziciji i ulivao dodatnu energiju ekipi ulascima sa klupe. U Gradu anđela bi mogao da dobije sličnu ulogu uz Lebrona Džejmsa.

Bivši košarkaš Bruklina je pritom u plej-ofu pokazao šampionski mentalitet, što se savršeno poklapa sa ambicijama Lejkersa. Beležio je 11,5 poena, 4,1 skok i 3,4 asistencije u ligaškom delu, 12,1 poen, 3,9 uhvaćenih lopti i 1,9 završnih dodavanja tokom doigravanja. Odigrao je skupa preko 80 utakmica.



tagovi

Denver NagetsBrus BraunLos Anđeles LejkersMohamed Mo BambaOstin RivsRui HačimuraDianđelo Rasel

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara