Foto: AFP
Foto: AFP

Maestro Jokić plesao, ali promašio pobedu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 23:08

Još jedna neverovatna partija Srbina. Protiv Bruklina je zabeležio još jedan tripl-dabl - 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija. Ipak, falila je pobeda

Šteta, baš šteta. Mogao je Nikola Jokić da kruniše magično veče pobedom nad Bruklinom. Srbin je uradio sve što je bilo do njega. Ubacio je 35 poena, imao je 20 skokova, 11 asistencija. Međutim, Nagetsi beleže poraz treću utakmicu zaredom. Treba pohvaliti odbranu Bruklina koja je u drugom poluvremenu uspela da preživi Nikolin nalet za konačnih 122:120.

Bio je ovo termin utakmice u kojoj je čitava Srbija mogla da uživa u bravurama Somborca koji je od prvog minuta krenuo da pleše po terenu. Zaobilazio je zbunjene protivnike kako je hteo, a jedino su batinama mogli da ga zaustave.

Izabrane vesti

Navikli smo već da gledamo izranjavane ruke Srbina, a ništa drugačije nije bilo ni ovoga puta. Već na poluvremenu je bio blizu tripl-dabla.

Međutim, falila je podrška saigrača. Posebno u trećoj deonici kada je viđen veliki preokret. Denver je održavao dvocifrenu prednost, ali onda su sve prosuli u trećem kvartalu kada su dopustili protivniku da ubaci čak 37 poena. Bruklin tada dolazi do dvocifrene prednostu koju je održavao sve do sredine poslednje deonice.

Tada ponovo Jokić stupa na scenu.

Kada god bi dobio loptu, lako je rešavao sve situacije, ali Nikolini saigrači su imali poteškoća da mu dodaju loptu. Na kraju je sve bilo u Jokićevim rukama. Igrao je i odbranu, asistirao, zaslužio je da on bude taj koji odlučuje.

Dva puta je imao šut za pobedu, ali svi u Bruklinu su znali da treba da skoče na njega. Iz nemogućih situacija nije bio precizan.

Istorija kaže da niko u poslednjih 40 godina nije imao tripl-dabl sa 35+ poena, 20+ skokova i 10+ asistencija. Nikola je samo ove sezone to uspeo dva puta.

Jokića je pratio Majkl Porter junior sa 23 poena, a zakazao je Džamal Mari koji je ubacio 16 poena, ali uz svega pet koševa iz igre iz čak 19 pokušaja.

Kod Briklin Netsa, sjajan je ponovo bio Bridžis sa 25 poena, Nik Klekston je dodao 20, a Spenser Dinvidi 15.

Denver je i dalje prvi na Zapadu, a iza su Sakramento Kingsi i Memfis Grizlisi.



tagovi

Nikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara