Nikola Milutinov u akciji (©FIBA)
Nikola Milutinov u akciji (©FIBA)

Milutinov privezao strašnog Valančijunasa: Svi smo odigrali pametno, Boriša nam dao energiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 13:14

Sjajni srpski centar dobro raspoložen posle plasmana u polufinale

U plavom uglu Nikola Milutinov. U zelenom Jonas Valančijunas. Paklen igrač. Danas – nevidljiv. Imao je Milutinov možda i efikasnije partije, ali u četvrtfinalu Mundobasketa podredio se timu i minimizirao učinak prve zvezde Litvanaca.

Na kraju: Milutinov devet poena, pet skokova. Valančijunas 11 poena i četiri skoka. Uz samo četiri šuta iz igre. Centar Nju Orleans Pelikansa danas je shvatio da to što igra u NBA ligi ne znači da je najbolji evropski centar.

Izabrane vesti

Pa ipak, Milutinov skromno odgovara na novinarsku konstataciju da se Valančijunas danas nije video.

Znao sam pred utakmicu da imam mnogo težak zadatak. Strašan je igrač i trebalo je dosta energije potrošiti na to. Drago mi je što je zadatak obavljen kako je trebalo“, smiren je povratnik u tabor Olimpijakosa.

U njega uostalom niko i nije sumnjao. Mada su mnogi sumnjali u mogućnosti srpskog tima posle otkaza nekolicine igrača.

Mi smo unutar tima znali naš kvalitet, nismo mnogo pričali u javnosti, ali smo znali da imamo potencijal sa Bogdanovićem kao našim liderom. Stvarno mi je drago što smo pokazali svi da možemo i da smo svi odigrali dobro“.

Ovo je zaista tačno. Apsolutno svi su protiv Litvanije bili na maksimumu.

Protiv ekipe kao što je Litvanija mora da se odigra tako. Danas su svi pokazali kvalitet, svi su odigrali pametno, stvarno zaslužena pobeda i nadam se da ćemo tako odigrati polufinale“.

Za kraj i o poruci koju je Boriša Simanić, posle operacije bubrega, pustio saigračima u grupi...

Da, jutros nam je prvi put Boriša svima pustio poruku na grupu i to nam je nekako stvarno emotivno došlo. I svi smo se tako obradovali, dao nam je neku dodatnu energiju, stvarno mislim da je mnogo doprineo“, završio je Milutinov.


tagovi

Nikola MilutinovMundobasket 2023košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara