Pjerija Henri (©Shutterstock)
Pjerija Henri (©Shutterstock)

Minesota bi da pomrsi račune Realu: Timbervulvsi zainteresovani za Pjeriju Henrija

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 09:11

Sastav iz Mineapolisa bi uskoro mogao da angažuje 28-godišnjeg plejmejkera Baskonije

Faku Kampaco i Gabrijel Dek su u toku tekuće sezone napustili redove madridskog Reala i otisnuli se "preko bare". Već u klubu kuju planove i za narednu, a jedno od planiranih pojačanja je i Pjerija Henri iz Baskonije. Dogovor sa Baskonijom već postoji, ali bi Minesota mogla da pomrsi račune ekipi Pabla Lasa. Timbervulvsi su pokazali interesovanje za 28-godišjneg košarkaša sastava iz Vitorije i mogli bi uskoro da ga presele u svoje redove.

19.00: (1,65) Njujork (13,0) Toronto (2,50)

Izabrane vesti

Igra Real sezonu za zaborav, izgleda da je došlo vreme za smenu generacija. Posle odlaska Deka u Oklahomu, našli u se Madriđani u velikom problemu pred plej-of Evrolige, pa su već na pragu ispadanja, kako gube sa 0:2 u seriji od Anadolu Efesa. U španskoj ACB ligi je situacija ipak nešto drugačija, Lasovi puleni imaju samo jedan poraz ove sezone, a uspeli su i da angažuju Vensana Poarijea, kojeg za razliku od domaćeg prvenstva nisu bili u mogućnost da registruju za elitno takmičenje.

Na leto se svakako očekuju ozbiljne promene, a već su postigli i dogovore sa dvojicom košarkaša za narednu sezonu - Tomasom Ertelom i Pjerijom Henrijem. Ipak, planove bi Madriđanima mogla da pomrsi Minesota. Blankosi su platili Baskoniji 500.000 evra za američkog košarkaša, koji je odigrao najbolju sezonu u Evroligi u karijeri: 10,5 poena, 7,3 asistencija, 3,2 skoka i 1,7 ukradenih lopti po meču. Interesovanje iz NBA sada menja čitavu situaciju.

Košarkaš koji posle četiri godine provedene na Šarlotu nije izabran na NBA draftu 2015. godine je stigao na Stari kontinenta, gde je najpre nastupao za ekipu Vita Tbilisi, ali je tim iz Gruzije ubrzo napustio zbog finansijskih problema. Nastavio je karijeru u nemačkom Ulmu, igrao potom za Hapoel Elijat i Tofaš, da bi u dresu Uniksa u sezoni 2018/19 skrenuo pažnju evropske košarkaške javnosti. Proglašen je i za najkorisnijeg igrača Evrokupa, usledio je prelazak u Baskoniju, sa kojom u prvoj sezoni osvaja i ACB ligu.

Kako prenose španski mediji, Minesota je zainteresovana da ga već sada preseli u svoje redove, a sastav iz Vitorije je već počeo da traži i zamenu za 28-godišnjeg plejmejkera. Timbervulvsi igraju sezonu za zaborav, imali su hrpu problema, ali su u poslednje vreme uspeli da se konsolidiju i predvođeni trijom Karl Entoni Tauns - Danđelo Rasel - Entoni Edvards beleže sve bolje rezultate. Očigledno žele da pojačaju konkurenciju Rikiju Rubiju u organizaciji igre, pa su se u potrazi za jeftinijim rešenjima okrenuli ka Evropi.

Podsetimo da je nedavno pored Deka put NBA otišao i Majk Džejms, koji je na sinoćnjem debiju u dresu Bruklin Netsa ubacio osam poena u pobedi nad Bostonom. Baskonija bi pored Henrija mogla da ostane i bez Luke Vildoze, za čije usluge već neko vreme vlada interesovanje Njujork Niksa.


tagovi

Pjerija HenriBaskonijaKK Real MadridMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara