Majk Džejms (© AFP)
Majk Džejms (© AFP)

Monako se oporavio od istorijski loše četvrtine i deklasirao Barselonu za treće mesto u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 17:35

Monako rutinski savladao Barselonu

Utakmmica koju niko ne želi da igra, ali mora se... okršaj za treće mesto Evrolige pripao je i više nego ubedljivo Monaku. Istorijski uspeh za kneževe koji će se retko kada pominjati. Jednostavno posle porapasti u polufinalu kada je tim Saše Obradovića ubacio samo dva poena u trećoj deonici protiv Olimpijakosa danas je odigrao neuporedivo bolje protiv Barselone koja se nije oporavila od katstrofe protiv Real Madrida 78:66.

Meč za treće mesto uvek donese istu stvar, pobednik bude tim koji pre zaboravi loše iskustvo iz polufinala, a u ovom slučaju je to bio Monako. Od samog starta su igrali izvanredno, pogađajući šuteve u serijama, baš ono što nikako nisu mogli protiv Olimpijakosa u drugom poluvremenu, pa će sada verovato još više boleti taj poraz s obzirom da su protiv Katalonaca pokazali kako mogu da igraju i u napadu i u odbrani.

Izabrane vesti

Što se Barselone tiče, njima kao da nije bilo do života. Tim Šarunasa Jasikevičijusa se vukao po terenu, u napadu kao da nisu ni postojali, pa je u pojedinim momentima izgledalo kao da gigant iz Katalonije pogledom prati kako Monako rešeta koš i podiže prednost. Tek u mahove je Barselona pogađala i smanjivala prednost, ali Monako je rutinski priveo meč kraju.

Monako je već na kraju prve četvrtine imao 11 poena prednosti i najavio lak posao. Dvocifrenu prednost su tek na mahove gubili tokom druge deonice, ali je ona narasla i na najvećih plus 21 u poslednjih 10 minuta. Tada je već bilo kristalno jasno ko će pobediti na ovom susretu.

Što se strelaca tiče, Metju Strazel je bio najefikasniji u pobedi sa 14 poena, dvocifreni su još bili Alfa Dialo i Eli Okobo sa 10. Koliko je utakmica važna najbolje pokazuje minutaža Majka Džejmsa koji je na parketu proveo svega šest minuta, a niko nije igrao više od 25.

Kod Barselone je situacija izgledala još tužnije. Nikola Mirotić je ubacio 15 poena, što je verovatno još više razbesnelo navijaće Katalonaca s obzirom da je Mirotić protiv Reala u petak odigrao ubedljivo najlošiji meč u karijeri kada je promašio svih sedam šuteva za tri poena.

Sada sledi ono najbolje. Finale između Olimpijakosa i Real Madrida koje počinje od 19 časova.


tagovi

KK BarselonaKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara