Majk Džejms (©Starsport)
Majk Džejms (©Starsport)

Monako suspendovao Majka Džejmsa

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.03.23. | 16:49

Jedan od kandidata za MVP priznanje kršio interna klupska pravila

Propustio je Majk Džejms utakmicu sa Baskonijom u prethodnom kolu Evrolige zbog problema sa kažiprstom, a kako stvari stoje neće ga biti na parketu ni protiv Virtusa. Ovoga puta iz potpuno drugačijeg razloga - Monako ga je suspendovao.

Kako je zvanično saopšteno, Džejms je prekršio interna klupska pravila, isključen je sa treninga sa ostatkom timu koji nastavlja da se sprema za utakmicu sa ekipom iz Bolonje.

Izabrane vesti

Nije precizno razjašnjeno koliko dugo će Amerikanac biti van timskih aktivnosti, ali se jasno očekuje da neće pomoći protiv čete Serđa Skariola.

Poznat je Džejms kao kontroverzna ličnost u evropskim košarkaškim okvirima, često je pravio probleme, ulazio u sukobe sa trenerima, a veoma je aktivan na društvenim mrežama i nema problem da iznese svoje mišljenje, a čini se da za posledice ne haje.

Nije jasno o kakvom kršenju pravila je reč, ali čini se da nije nimalo naivno, s ozbirom da je 32-godišnji bek ponajbolji igrač ekipe Saše Obradovića i zarađuje 2.000.000 evra po sezoni (najplaćeniji u Francuskoj).

Bivši košarkaš Baskonije, Panatinaikosa, Armanija i CSKA ove sezone prosečno beleži 16,8 poena, 4,7 asistencija i 3,5 skoka, uz prosečan indeks 17,2 po nastupu i jedan je od finalista u izboru za MVP-a Evrolige.



tagovi

KK MonakoMajk Džejms

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara