Nemanja Nedović (Foto: MN Press)
Nemanja Nedović (Foto: MN Press)

Nedović junak velikog grčkog derbija: Devet poena za odluku, 24 za rušenje Olimpijakosa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 20:24

Nedović heroj Zelenih u Dvorani mira i prijateljstva u kojoj do večeras niko nije slavio ove sezone

Nemanja Nedović je igrač za velika dela. Dokazao je tokom karijere da voli da preuzme odgovornost kada se lomi, ali i da je sposoban da ponese teret konačnog ishoda na ramenima i obezbedi svom timu pobedu. Tako je bilo i večeras u prvom večitom derbiju Grčke u domaćem prvenstvu posle dve godine. Olimpijakos je imao pet poena prednosti na četiri minuta do kraja, a onda je srpski košarkaš stupio na scenu. Sa devet vezanih poena preokrenuo je rezultat i obezbedio Panatinaikosu veliku pobedu - 81:76.

Nije bilo derbija u grčkom prvenstvu od kako je Olimpijakos istžupio iz lige 2019. godine. Sastajali su se večiti rivali u Evroligi, ali to nekako nije imalo istu težinu. Večeras su im se putevi ponovo spojili u dvorani u Pireju. Varničilo je, kao i uvek. Posle 40 minuta sjajne košarke i brojnih uzbuđenja, aktuelni šampion Grčke je odneo pobedu. Zeleni su tako ljutom protivniku naneli prvi poraz u prvenstvu ove sezone (ujedno i prvi kod kuće u oba takmičenja), te obe ekipe imaju isti učinak (6-1). U leđa gledaju vodećem Promiteasu, koji ima utakmicu i poraz više.

Izabrane vesti

Četa Dimitrisa Priftisa se digla iz mrtvih posle 12 poena zaostatka početkom četvrte deonice. Uzeo je Nemanja Nedović defibrilator u ruke, vratio Zelenima otkucaje, a onda im dao i neverovatnu dozu adrenalina. Nošeni minijaturama srpskog reprezentativca, košarkaši Panatinaikosa su preokrenuli rezultat, stekli kapitalnu prednost u završnici i upisali trijumf. Reprezentativac Srbije je susret okončao sa 24 poena, šutirao je 4/4 za dva i 4/8 za tri poena, uz samo jedan promašaj sa linije penala (4/5). Tom učinku je dodao i dve asistencije, kao i jednu ukradenu loptu, bez izgubljenih.

Gubio je PAO pet razlike na četiri minuta do kraja. Nedović je krenuo u prodor, pogodio pod faulom, a potom bio precizan i sa linije penala. Nije Olimpijakos imao odgovor, a onda je dobio i trojku u lice sa Nedovićevim potpisom. Preokret u Pireju. Zaljuljao se Olimpijakosov brod i nikako nije uspevao da se izvede na pravi kurs. Usledila je trojka Leonidasa Kaselakisa, a onda i Nedovićeva presuda. Trojkom na 1:42 minuta do kraja u srce je uboo ljutog rivala, omogućio Panatinaikosu da stekne četiri poena prednost, da bi potom Hauard Sent Ros i Kaselakis poenima otklonili i poslednju sumnju.

Nije vredela Olimpijakosu ni sjajna treća četvrtina (26:12), sve su domaći košarkaši prosuli u poslednjem periodu. Nije pomoglo ni fantastično izdanje Mustafe Fala, visoki centar je ubacio 17 poena i uhvatio 11 skokova. Odličan je bio i Saša Vezenkov sa 19 poena i 10 uhvaćenih lopti, dok je Kostas Slukas dodao 10 poena. Svi su ostali u senci maestralnog Nedovića, o kojem će se večeras pevati u Atini.

Srpskog reprezentativca ispratili su Janis Papapetru sa 13 poena, Kaselakis sa 11 i pet skokova, kao i Sent Ros sa 10 (4sk, 3as). Vrlo dobar i Jorgos Papajanis sa osam poena i devet skokova, ali se ipak može konstatovati da je izgubio borbu sa snažnim Falom.


tagovi

Nemanja NedovićKK PanatinaikosKK OlimpijakosPanatinaikosOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara