Nemanja Nedović i Uroš Trifunović (©Starsport)
Nemanja Nedović i Uroš Trifunović (©Starsport)

Nedović pred početak finalne serije ABA lige: Sviđa mi se ono što vidim u svlačionici i na terenu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 19:32

"Značajno smo se promenili i mi i oni. Očekuje nas nešto sasvim novo", dodao je prvotimac Crvene zvezde

Kucno je čas, početak finalne serije ABA lige je na horizontu. Sezona se odužila, ali tek slede najvažnije borbe za košarkaše Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta. Beogradski velikani imaju po šest titula na Jadranu, s tim što su crveno-beli osvojili sve u poslednjih sedam kompletiranih sezona (2019/20 prekinuta zbog pandemije virusa korona). Tako je osim trofeja i rekord regionalnog takmičenja večitim rivalima nadohvat ruke.

Nemanja Nedović je ostvario dva cilja po povratku na Mali Kalemegdan, osvojio Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije, prve trofeje u crveno-belom. Pred njim je prilika da podigne i treći.

Izabrane vesti

"Biće veoma teška serija, pre svega psihički. Naravno i fizički. Očekuje nas ekipa sa dosta atleticizma. Spremamo se mentalno, iskoristićemo ovih dana priliku da doradimo neke detalje. Očekuje nas zanimljiva serija, bez dileme", rekao je Nemanja Nedović.

Prvi večiti derbi u Evroligi je rešio trojkom u poslednjim sekundama. Sastali su se Zvezda i Partizan još četiri puta ove takmičarske godine, a sastav Duška Ivanovića je ukupno tri puta slavio. Između ostalog i u polufinalu Kupa u Nišu. Ipak, nisu Večiti delili megdan od sredine marta.

"Biće tvrde i neizvesne utakmice. Značajno smo se promenili i mi i oni. Očekuje nas nešto sasvim novo. Moramo da imamo jasnu viziju, kako da ih napadnemo, kako da se branimo. Želja sigurno neće izostati, nadam se da ćemo biti spremni za sutra".

Nedović je optimističan.

"Svi su veoma motivisani, spremni. Svi imaju želju da završe sezonu na najbolji mogući način. Znamo koliko je bitan ovaj trofeja i sviđa mi se ono što vidim u svlačionici i na terenu".

Crvena zvezda u finalnu seriju ABA lige ulazi sa 17 vezanih pobeda. Interesantno je da je trijumfalni niz počeo nakon okupljanja košarkaša srpskog šampiona na Nedovićevom imanju.

"Moguće da je bio neki tajni sastojak u burgerima", našalio se Nedović i nastavio: "Pogodilo se da je od tog okupljanja krenulo na bolje, možda je trebalo ranije to da organizujem, dok smo još imali šanse za plej-of Evrolige, ali dobro. Ne razmišljamo o vezanim pobedama, idemo iz utakmice u utakmicu, to nam je bio recept za prethodna dva meseca, pa će biti i za finalnu seriju. Čak da idemo i četvrtinu po četvrinu, da pokušamo da ih dobijemo što više i da na kraju slavimo svi zajedno", zaključio je Nemanja Nedović.



tagovi

Nemanja NedovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara