Šabaz Nejpir (MN Press)
Šabaz Nejpir (MN Press)

Nejpir: Bio sam zapanjen od prvog minuta, a igrao sam ranije pred 100.000 ljudi

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 22:10

Zvezdin Amerikanac impresioniran atomsferom na evroligaškom debiju

Došao je Šabaz Nejpir u Crvenu zvezdu kap kapitalno pojačanje i već u prvoj utakmici u Evroligi pokazao da to i jeste.

Amerikanac je bio najefikasniji igrač crveno-belih i na sjajan način se predstavio navijačima crveno-belih. A očigledno da su i oni njemu jer je bio impresioniran atmosferom u Beogradskoj Areni.

Izabrane vesti

“Svi su se isprsili. Klub, navijači, ekipa… Svi su dali svoje da pobedimo. Velika pobeda, za mene je bilo uzbudljivo da budem deo ovoga. Prvi put igram u Beogradu, u Srbiji... Bio sam zapanjen od prvog minuta. Nisam mogao da verujem... Nikada nisam igrao ovde, želeo sam samo da pokupim što više emocija, uživao sam što sam bio deo svega ovoga... Igrao sam koledž košarku za titule, pred 100.000 navijača, ali drugačije je kada imaš navijače koji su toliko u utakmici kao što su naši”.

Fizička sprema?

“Nadolazim. Malo sam umoran, naravno. Nisam dugo trenirao, ali biću dobro. Retko kada igraš više od 25 minuta, mislim da sam bio tu negde”.

Imali ste podršku Novaka Đokovića.

“Veliki sam njegov fan. Video sam aplauz navijača. Bilo je lepo videti da je košarkaški navijač”.

Zvezda je imala sjajno šutersko veče.

“Mislim da mnogo dolazi od navijača. Oni su bili uzbuđeni, mi smo bili uzbuđeni jer je prva utakmica… Šutevi onda ulaze. Nadam se da će tako biti cele sezone, ali obično ne ide tako. Nastavićemo da radimo ono što je najbolje za nas. Da trčimo, igramo što brže, da vučemo prave prave poteze”.

Trener Ivanović je rekao da mora bolje?

“Naravno, igrali smo dobro, ali možemo bolje. Niko nije preterano uzbuđen zbog jedne pobede. Jedna pobeda ne znači ništa, duga je sezona”.

Sjajan evroligaški debi je imao i Rokas Giedraitis. Litvanski šuter je rafalom u prvom poluvremenu poveo Zvezdu kao ubedljivom trijumfu.

“Bio sam malo nervozan pred početak utamice, pod stresom, ali kada je lopta poletela podbačena... Ovo je dobar način da otvoriš sezonu. Moramo da nastavimo da igramo na istom nivou, možda i bolje. Prva utakmica je uvek superteška, jer ne znaš šta da očekuješ”, rekao je Giedraitis posle meča.

Šutirao si kao Stef Kari u prvom poluvremenu?

“Nekada se desi, nekada ne. Danas sam ja pogađao, sutra će neko drugi. Velika pobeda za ceo tim”.

Litvanac sledeću utakmicu igra u domovini pošto Zvezda gostuje Žalgirisu.

“Očekujem da igramo dobru košarku i pobedimo. Biće teško. Ja nikada nisam pobedio tamo. Sve četiri godine. Nadam se da ću prekinuti”, dodao je Litvanac.


tagovi

Šabaz Nejpir

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara