Nemanja Nedović (©MN press)
Nemanja Nedović (©MN press)

Nemanja Nedović: Biću spreman za MZT, mi iskusniji moramo da pomognemo Jovanoviću

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.09.22. | 13:36

“Vidim dosta slobode u igri. To je sve isplanirano u odnosu na ekipu koju ima“

Povratak na Mali Kalemegdan nosi velika očekivanja navijača. Zna to dobro Nemanja Nedović koji kao deklasirani zvezdaš i neko ko je već branio crveno-bele boje odlično zna koliko je teško igrati u jednom od dva najveća srpska kluba.

Nedović je bio Zvezdin odgovor na odlazak Nikole Kalinića, koji je bio apsolutni lider ekipe u sezoni gde je odbranjena tripla kruna. Sada svi gledaju u bek iz Nove Varoši sa željom da se pokaže kao prva figura Crvene zvezde.

Izabrane vesti

“Naravno da sam svestan toga. Za sve sam se spremao od početka. Imam dovoljno iskustva da iznesem tu ulogu. Znam da nije lako, ali sam uzeo sve u obzir pre nego što sam odlučio da se vratim. Znao sam od početka kakav se plan pravi, ko će biti trener, nije ništa bilo na 'bum'. Spreman sam, dovoljno sam zreo i jedva čekam“, poručio je srpski bek na startu prodaje karata na Malom Kalemegdanu.

Sreda, 20.00: (2,30) FMP (14,5) Breogan (1,70)

Kakva je situacija sa povredom, da li si spreman za početak sezone?

“Sve je dobro i regulisano. Odradio sam svoj plan oporavka dok je ekipa bila u Turskoj. Sve je u redu, ide posle na trening sa ekipom. Lagano ću da se uvodim. Mogao sam i pre da počnem, ali pošto nije bilo potrebe za žurbom i forsiranjem, uzeli smo vreme da odradimo kako treba“, kaže Nedović i ističe da će biti u takmičarskoj formi za meč prvog kola Jadranske lige protiv MZT 1. oktobra.

“Ne treba mi mnogo, pošto sam bio u trenažnom procesu sa reprezentacijom“.

Srpski reprezentativac se u Zvezdu vratio posle deset godina. Kaže, proletelo je vreme...

“Kada sam prilazio klupskim prostorijama vratila su se sećanja. I dalje nisam svestan da sam tu sada, osećam se kao onaj klinac koji je pre deset godina čekao da se završi transfer. Kada budem istrčao pred navijače u dresu verovatno će sve biti drugačije“.

Da li si stigao da razgovaraš sa trenerom Jovanovićem oko svega što vas čeka?

“Čuli smo se telefonom, videli smo se i na treningu u utorak... Posećivao sam ekipu još dok sam bio sa reprezentacijom. Pričali smo, ali sada ćemo imati dovoljno vremena da prođemo sve detalje. Prvo na Kipru, onda i tokom sledeće nedelje“.

Dosta je novih lica u ekipi, ti si među njima, ali si ranije imao saradnju sa nekima od njih. Kako vam sada izgleda to što ste se ponovo našli u Zvezdi?

“Malo smo pričali o nekim stvarima. Najviše sa Nešom (Ilićem) dok smo bili u reprezentaciji. Sa igračima nisam stigao. Zbog toga jedva čekam da otputujemo zajedno, da se malo družimo, da se upoznamo bolje i pripremimo fizički i mentalno za ono što dolazi“.

Šta misliš o igračkom kadru?

“Popunjeni smo na svim pozicijama, gde imamo po dva, negde i po tri kvalitetna rešenja. Samo nam treba malo vremena da se uigramo. Gledao sam utakmice u Turskoj i samo je potrebno malo vremena“.

Jovanovićev stil košarke je više napadački opredeljen od onoga onoga na šta su navijači možda i navikli u ranijem periodu...

“Vidim dosta slobode u igri. To je sve isplanirano u odnosu na ekipu koju ima. Mi stariji ćemo pomoći koliko god možemo, jer ni njemu neće biti lako jer je mlad trener, po prvi put u novoj ulozi. Zajedničkim snagama moramo da radimo ka istom cilju“.

Marko Simonović je sada u novoj ulozi, koliko je čudno videti ga kao trenera?

“Simke i ja smo se najviše čuli tokom leta i reprezentacije. On je moj dobar prijatelj. Biće mi čudno da ga vidim na toj poziciji, ali radujem se saradnji“.

Kaže i da je izabrao dres sa brojem “26“ koji je nosio u Panatinaikosu poslednje dve godine i da mu je vremenom prirastao za srce...


tagovi

KK Crvena zvezdaNemanja Nedović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara