Željko Obradović (©Star Sport)
Željko Obradović (©Star Sport)

Obradović: Barsa bila strpljivija i mnogo bolje šutirala od nas

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 22:59

“Dosta je stvari koje pokušavamo da radimo, neke radimo dobro, nekad ne. Radićemo dalje na tome“, kaže trofejni stručnjak

Novi rekord Evrolige za sezonu 2022/23, ali ovog puta poraz košarkaša Partizan Mozzart Bet. Barselona je odigrala kvalitetnije, strpljivije i pre svega smirenije u ključnim fazama utakmice i izdržala sve nalete izabranika Željka Obradovića kako bi potvrdila odličnu formu i zašto je jedan od glavnih kandidata za sam vrh tabele.

I dalje je sve u rukama crno-belih i plasman u četvrtfinale je nadohvat ruke. Osvrnuo se Obradović tokom analize utakmice na činjenicu da su njegovi igrači imali samo tri izgubljena poseda, a gosti 14.

Izabrane vesti

“Pokazatelj da se tim borio i želeo mnogo toga da uradi i da su igrači dali sve od sebe. Taj podatak je jedan, a drugi je da smo mi imali 17 šutnutih lopti mi, ali šest penala manje. Jasno je da su oni šutirali fantastično i za dva i za tri. Oni su u prvom poluvremenu ubacili mnogo trojki iz tranzicije, davali lake poene iz reketa. Nismo mogli da počnemo drugo poluvreme tako da oni zakucaju loptu... Opet, ne mogu ništa da zamerim ekipi, u ovakvom ritmu teško je držati visok ritam“, poručio je Obradović i dodao:

“Vodio sam tim na taj način da imamo u svakom trenutku što veću svežinu. Veću minutažu su imali Lesor i Ledej. Dan odmora iskoristićemo da pričamo o Realu, oni koji večeras nisu igrali ili imali malu minutažu radiće normalan trening, ostali će doći da pričamo o Realu i spremamo se za naredni meč“.

Protivnik je bio izuzetno spreman na sve što bi Partizan Mozzart Bet izneo na parket...

“Probali su da koriste sve prednosti u odnosu na nas. Strpljivi su bili i koristili svoje šanse za šut. Nismo dobro otvorili treću četvrtinu, kažnjavali su nas, mi nismo dobro koristili situacije. Vratili smo se i pored toga na četiri razlike, a onda su oni opet pogodili neke bitne šuteve. Dosta je stvari koje pokušavamo da radimo, neke radimo dobro, nekad ne. Radićemo dalje na tome“.

Crno-beli imaju sada dva i po dana odmora, a onda u petak od 20.30 dočekuje Real Madrid.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara