Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Kada dobiješ šampiona Evrope i lidera Evrolige, znaš da možeš da se nosiš sa svima

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.12.22. | 13:38

Koprivica na parketu uskoro, Avramoviću treba vreme da dođe do optimalne forme

Sve je mnogo lakše posle četiri uzastopne pobede, a kada se dobiju uzastopni šampion Evrope i prvi na tabeli Evrolige, Partizan Mozzart Bet definitivno može lakše da diše.

Ponovo je u igri za jednu od osam pozicija, perspektiva je mnogo bolja, a potpuni oporavak Alekse Avramovića dao je određenu širinu koja je definitivno crno-belima nedostajala u prethodnom periodu. Za kraj kalendarske godine sledi duel protiv minhenskog Bajerna koji se sada bori sa povredama i izostancima najboljih igrača. I pored toga, Željko Obradović ističe koliko je Bajern opasna ekipa i na šta treba obratiti posebnu pažnju.

Izabrane vesti

“Kada smo počeli da pripremamo utakmicu sa Bajernom, obratili smo pažnju na neke podatke i statistiku. Gledajući sve, upečatljivo je to da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, posle Baskonije šutiraju najviše za tri poena, što je negde oko 29 ispaljenih lopti. Takođe su tim koji mnogo polaže na igru u tranziciji“, najavljuje Obradović poslednju utakmicu u 2022. i dodaje.

“Kada nemaju igru u tranziciji, onda tačno znaju kada, zašto i gde treba da napadnu protivnika. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, čija je struktura jaka. Oni pokušavaju da menjaju odbranu, da igraju agresivno, ali sa izmenama. Najbitnije je da sprečimo njihove kontre, šut za tri poena i da probamo da svedemo skok u napadu na minimum“.

Partizan Mozzart Bet je izašao iz serije poraza i nanizao četiri pobede. Šta se promenilo u samoj ekipi, kako se prevazišla kriza rezultata?

“Promenili smo odbranu, igramo mnogo agresivnije, pritom smo uspeli da neke utakmice, poput Efesa i Fenera, da dobijemo u neizvesnim završnicama. To ranije nismo mogli. Sve to je bilo na jednu loptu. Sada smo bili pametniji, srećniji, kako god... Uspeli smo da dobijemo utakmicu i to je najvažnije. Odmah je i moral ekipe drugačiji kada pobediš nekoga ko je dvaput zaredom šampion Evrope, pa lidera Evrolige. To ti daje zadovoljstvo i uverenje da možeš da igraš sa svima“.

Samim tim, u dahu je dodao...

“Jedina utakmica koju smo odigrali slabo bila je ona protiv Albe u Berlinu, te ona kada smo otišli sa praktično sedam igrača u Pirej protiv Olimpijakosa. Sve ostalo je bilo na zadovoljavajućem nivou, da si utakmice igrao do kraja. Moglo je rezultatski da bude i drugačije, ali da se ne vraćamo toliko nazad, najbitnije momenat u kojem smo sada i da ide dobro. Takođe, moramo više da insistiramo na situacijama kao u prvom poluvremenu protiv Igokee, kada smo poluvreme završili sa samo jednom izgubljenom loptom, a da se ne dešavaju one u nastavku, kada smo ušli u seriju grešaka. Pogotovo jer te izgubljene lopte nisu proizvod agresivne igre protivnika, nego naše greške“.

BALŠA USKORO NA TERENU, AVRAMOVIĆU TREBA VREME...

Obradović uverava da je zdravstveni bilten dobar, sada je jedino Balša Koprivica van stroja...

“On trenira sa nama, potrebno mu je vreme. Kao i svima koji izlaze iz povrede. Radio je normalno treninge. Očekujemo ga u narednoj godini, što je blizu“, sa osmehom će trofejni stručnjak.

Povratak Alekse Avramovića je sve oduševio, pobeda u Istanbulu nosi njegov potpis. Ali još nije u opštimalnoj takmičarskoj formi...

“On je mnogo pomogao ekipi da pobedi Fenerbahče, ali i njemu treba vreme. On još nije ni blizu onoga što bi trebalo da bude. On se vratio i počeo da trenira, što je bitno. Setite se koliko je vremena trebalo Smailagiću da se vrati posle povrede, mislim da je on sada na mnogo boljem nivou nego kada se vratio. Tako je i sa Aleksom. On je posvećen maksimalno, izvanredna mu je fizička sprema kao i Balši, ali mu nedostaje košarka, osećaj na parketu, sa loptom u rukama... Sve ono što je potrebno da bi se steklo samopouzdanje. Trening je uvek ogledalo onoga što radiš na terenu, kada igraš utakmice“.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaAleksa AvramovićBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara