©Starsport
©Starsport

Obradović: Neka finale bude kao okršaji u Evroligi, da se posle svega priča samo o košarci

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 21:44

“Pozovite ljude iz kluba ili Zorana Savića i pitajte ih oko termina i svega ostalog. Samo sam trener, bavim se svojom ekipom i organizujem se po tome kad mi se kaže kad je sledeća utakmica“

Drugi finalista Jadranske lige je očekivano – Partizan Mozzart Bet. Morali su crno-beli posle majstorice da završe kompletan posao, koji su u odlučujućoj utakmici serije odradili gotovo perfektno. Uz visoku konačnu razliku (90:71) koja je mogla da bude još i ubedljivija da na kraju noseće snage Parnog valjka nisu otišle na zasluženi odmor.

Željko Obradović je zadovoljan rezultatom i činjenicom da će i ove godine igrati za titulu regionalnog šampiona. Ponovo će rival biti Crvena zvezda koja brani trofej...

Izabrane vesti

“Čestitam protivniku na dobroj seriji, dobrim rešenjima i verujem da su navijači mogli da uživaju u celoj seriji. Dobro smo odigrali večeras, pre svega u odbrani, kontrolisali njihov skok, a onda smo u napadu koristili svoje kvalitete u igri pet na pet. Čestitam igračima ulazak u finale i hvala navijačima na odličnoj atmosferi u kojoj smo svi uživali“, poručio je Obradović.

Posle sedam dana pauze između dve utakmice polufinala, kako se ekipa oseća?

“Posle utakmice u Ljubljani pravio sam plan, a onda je kapiten tražio da im dam dva dana odmora i odmah sam pristao. Onda smo počeli da treniramo i to u jačem ritmu. Svežiji su, raspoloženiji, to se oseti. Bilo je i nekih grešaka, ali to je sve normalno. Dobili smo sve četvrtine, čak i ovu poslednju gde sam pravio neke izmene, tako da sam zadovoljan“.

Jam Madar i Alen Smailagić su dali odličan štimung utakmici...

“Jam je odigrao fenomenalnu utakmicu, Alen je sve utakmice odigrao dobro. To je ono što očekujem od njih u finalnoj seriji. Zaista zaslužuje da se istaknu njihove igre“.

Kakav je status Alekse Avramovića i da li će na parket pre kraja ove sezone?

“Imao je razgovor sa doktorom koji ga je operisao u Madridu, čeka se još jedno mišljenje koje će biti u petak. Na osnovu toga će se odlučiti da li i koliko može“.

Da li je majstorica polufinala mogla da se igra ranije, pa da i finale startuje pre 12. juna, za kada je zakazan prvi meč?

“Neću da se bavim tim, to nije moj posao. Meni kažu kad je utakmica i to je to. Samo sam trener koji ima teren i igrače, to je moj posao. Zovite ljude iz menadžmenta ili Zorana Savića pa ga pitajte“.

Da li je mogao da utiče na to da Partizan Mozzart Bet ipak zaigra KLS, pošto neće zbog administrativne greške?

“Ne vidim šta bih mogao tu da uradim, sve je već urađeno, opet nema nikakve veze sa mnom“.

A, kako je takva greška mogla da se dogodi?

“Ne znam, to nije pitanje za mene. Nisam napravio tu grešku i opet kažem, samo sam trener. Ima ljudi koji su zaduženi za to“.

Partizan Mozzart Bet je kod kuće dominantan, ali na strani se često dešava da odnos asistencija i izgubljenih lopti bude značajno lošiji...

“Moguće je, ali protiv Studentskog centra smo tamo imali drugačiju statistiku. Igračima prija domaći teren, ovde treniraju svaki dan, poznaju svaki ćošak. Kako se dolazi do većeg broja asistencija – protokom lopte i boljom organizacijom napada. Bitan je na kraju broj poena. Košarka je sport u kojem se do poena dolazi na razne načine“.

Omić i Matković su neretko šutirali sa poludistance bez postavljenog čuvara, da li to treba očekivati i u finalu?

“Bilo je toga i ranije. Omić je igrač koji može da pogodi sa poludistance, zna da pogodi i za tri ponekad. Nismo rekli ni za njega, ni za jednog drugog igrača da treba da ga puštamo. O svemu smo mi pričali, pripremali odbranu, ali to što se dešavalo da šutne sam nije bilo namerno“.

Već pet puta ove sezone Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda odmeravali su snage, tako da je malo prostora da se predstavi nnešto novo u košarkaškoj taktici. Da li bi prednost domaćeg terena mogao da bude tas na vagi u finalu?

“Poznajemo se dobro, ali uvek postoje neke stvari koje se pripremaju za svaku narednu utakmicu, nešto novo iz odbrane, neka kretnja, nešto što nismo dosad pokazivali. To se sve dešava tokom utakmice. Verujem da ćemo imati podršku naših navijača, voleo bih da sve bude kao u utakmicama Evrolige, da se samo priča o košarci“, rekao je Obradović.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara