Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Od plus 18 do slomljenog srca...

Vreme čitanja: 5min | sre. 10.05.23. | 23:18

Na kraju od najlepše moguće večeri za navijače Partizan Mozzart Beta ostaće upisan jedan od najtužnijih poraza. Crno-beli su bili na korak do F4, sve je izgledalo rešeno, a onda propast

Ništa od istorije, ništa od fajnal-fora, zabeležen je jedan od najtežih poraza Partizan Mozzart Beta. Ne toliko zbog rezultata, već zbog svega što se dešavalo u majstorici četvrtfinala Evrolige u Madridu. Imao je Partizan sve u svojim rukama, igrao je atomsku košarku za 18 poena prednosti u prvom poluvremenu, a onda preokret koji će zauvek ostati neobjašnjiv. Real je zaigrao na sve ili ništa i osvoji je sve. U potpunosti sasekao sve što je klub iz Humske radio i serijom trojki uradio ono što se činilo nemoguće, preokrenuo minus 18 i sebi bukirao kartu za Kaunas - 98:94.

Ostaće zabeleženo u istorijskim knjigama da je Partizan prvi klub koji je ikada ispustio prednost od 2:0 posle dva brejka u Madridu i dve neverovatne utakmice, ali sva dešavanja u Beogradu, od tuče koja prethodila selidbi serije u Arenu i stvari koje nemaju veze sa košarkom su doprinele da se Real vrati u igru na 2:2, ali su crno-beli stigli naoštreni da opet pobede u glavnom gradu Španije. Imali su sve, igrali su neverovatno, ali su na kraju ostali bez fajnal-fora. Real je pogađao sve kada je bilo najbitnije, dok je Partizan ostao zaleđen i šokiran naletom Španaca.

Izabrane vesti

Heroj Reala je na kraju bio Serhio Rodrigez koji je ubacio 19 poena, od toga 13 u poslednoj deonici, efikasniji je bio samo Džanan Musa sa 20 poena. Crno-belima nije na kraju pomogao ni izvanredni Kevin Panter sa 28 poena i 7/13 za tri, Dante Egzum je imao 16, a Matijas Lesor 13.

Odigrao je Partizan atomsko prvo poluvreme. Izrešetali su Real u drugoj deonici i ubacili za 20 minuta čak 55 poena. Jednostavno, Real je nemoćno gledao crno-beli ples po parketu koji doduše nije baš odmah počeo. Edi Tavares je ubacio četiri brza poena, a uvodni promašaji crno-belih sa distance su doprineli da Real u nekim momentima prve četvrtine ima prednost, ali i to se menja ulaskom Dantea Egzuma, a posle i Džejmsa Nanelija.

Reprezentativac Australije je lako pronačazio put do koša, dok je Amerikanac nameračio samo jedno, da ne ponovi izdanje iz četvrtog susreta kada je ubacio samo jedan šut iz igre. Do poluvremena je već nanizao devet poena, ali on je bio daleko od jedine pretnje po Real jer se Kevin Panter razgoropadio, videlo se da mu je nedostajalo da igra u Beogradu pa je odmah uhvatio sve da nadohnadi, Sa 16 poena je maltretirao protivnika, a koliko su crno-beli bili raspoloženi dovoljno govori podatak da su ubacili sedam trojki do poluvremena.

Na sve to se nadovezala i dominacija Matijasa Lesora koji je bio bez promašaja sa linije za slobodna bacanja. On je i doneo prvu dvocifrenu prednost na utakmici kada je na semaforu stajalo 42:31. Do kraja poluvremena se prednost uvećavala do sjajnih 55:39.

Znalo se da Real nema nameru da se preda, krenuli su na sve ili ništa, a poznato je da Partizan često ume da posustane baš u ovom delu. Na momente je izgledalo da će to i da se dogodi već tada kada je domaćin krenuo da pogađa sa distance, istopila se prednost na 10, ali kada god bi se to dogodilo, Panter je bio tu. Dve lude trojke koje zaustavljaju poplavu, bitnu je pogodio i Egzum za plus 13 . Izgledalo je da je Kralj na kolenima, a onda i trojka Zeka Ledeja 16 razlike u finišu trećeg kvartala. Ipak, premazani su Španci. Odavno je već publika u Madridu krenula da se nervira, jer retko kada se dešava da su sva mesta popunjena, a još manje su navikli da gledaju kako njihovi miljenici izgledaju nemoćno.

Ćus Mateo je uvideo da mu preostaje samo jedna stvar, da se nada da će Partizan sam sebe da pobedi promašajima. Svesno su se igrači Reala skupili u reketu i dopuštali prostor crno-belima pri šutu, što kao da je zbunilo ekipu Željka Obradovića. Uz otvorenih pozicija vezano je nekoliko promašaja i umesto da meč bude rešen, domaćin je uneo neizvesnost. Real se sa minus 18 u trećoj deonici vratio na samo minus sedam pred ulazak u četvrti kvarta (69:76).

---------------------------

REAL MADRID - PARTIZAN MOZZART BET 98:94

/22:23, 17:32, 30:21, 29:18/

Vizink Centar, Madrid.

Sudije: Boris Rižik, Oleg Latiševs, Medi Difala.

REAL MADRID: Vilijams Gos 10, Kozer 3, Rendolf 2, Fernandez -, Abalde -, Hanga 7, Hezonja 13, Rodrigez 19, Tavares 12, Ljulj 8, Ndiaje 4, Musa 20.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević -, Ledej 9, Koprivica -, Panter 28 (7/13 za tri), Smailagić 4, Papapetru 10, Egzum 16, Naneli 9 (5as), Lesor 13, Trifunović -, Anđušić -, Madar 5.

---------------------------

A loše je počelo i u poslednjih 10 minuta. Odmah laki poeni i prilazak na minus pet Reala, dvorana je eksplodirala. Videlo se da je crno-beli tim uzdrman. Smailagić je prvi pokazao zube zakucavanjem, ali odmah je u sledećoj sekvenci zaradio peti faul posle čega Rodrigez pogađa novu trojku za minus četiri. Vrag je već odavno odneo šalu, a tada lopta ide u ruke samo jednom čoveku - Kevinu Panteru. Odmah kapiten pogađa trojku, ali visio je preokret u vazduhu. Hezonja pogađa novu trojku za 81:79, a onda Rodrigez izjednačuje na tačno šest minuta i 16 sekundi do kraja.

Željku Obradoviću nije preostalo ništa drugo nego da pozove minut odmora posle čega je Lesor zakucao na asistenciju Madara, ali ono što se predosećalo još od treće deonice se dogodilo na pet minuta pre kraja. Serhio Ljulj pogađa trojku za prednost - 86:83. Tu je bio kraj ovog meča, jer je to bila samo jedna trojka u nizu neverovatnih. Dramu je začinio Ledej kada je smanjio na minus tri u poslednjem minut, imao je Panter šut za izjednačenje, ali nije pogodio iz izuzetno teške pozicije.

Na ovosezonskom F4 igraće Real - Barselona i Monako - Olimpijakos. Polufinala se igraju 19. maja, finale dva dana kasnije.

ČETVRTFINALE EVROLIGE - MAJSTORICE

Utorak

Olimpijakos - Fenerbahče 84:72

/Slukas 22 – Gudurić 26/

Sreda

Monako - Makabi Tel Aviv 97:86

/Džejms 21 – Boldvin 27/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet 98:94

/Musa 20 – Panter 28/



tagovi

KK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara