Ostoja Mijailović (©MN Press)
Ostoja Mijailović (©MN Press)

Ostoja Mijailović: Retko koji stranac ima Panterovu emociju, opravdao je traku koju mu je Željko dao

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 08:56

Prvi čovek Partizan Mozzart Beta pričao je za naš portal posle velike pobede ekipe Željka Obradovića u Monaku koja je obezbedila mesto među osam najboljih u Evroligi

Otkako je pre šest godina došao na čelo Partizan Mozzart Beta, predsednik kluba Ostoja Mijailović sinoć u Monaku je doživeo najlepši momenat dosadašnjeg mandata. Ekipa na čelu sa Željkom Obradovićem je i zvanično obezbedila plasman među osam najboljih u Evroligi posle još jedne veličanstvene pobede, sada u 33. kolu. Prvi čovek kluba nije skrivao emocije, radovao se sa igračima u hodnicima dvorane, a na putu za Beograd podelio je utiske posle jednog od najvećih uspeha kluba u novijoj istoriji.

Izabrane vesti

Realno sjajna utakmica, borbena utakmica. Neverovatan uspeh je pobediti Real, Olimpijakos i Monako na njihovom terenu. Tri od četiri najjače ekipe su savladane i to je zaista uspeh kojem svi navijači Partizana treba da se raduju, a onda imamo i prolazak u plej-of posle 13 godina. Ogromna stvar za Partizan i za sve navijače kluba koji su bili strpljivi svih ovih godina. Znali smo da ova ekipa može mnogo, sa Željkom, igračima, sa armijom navijača, menadžmentom koji vredno radi iza scene”, počinje Ostoja Mijailović za Mozzart Sport.

Sa 19 pobeda, crno-belima se otvara put ka eventualnom petom mestu, a kako prvi čovek kluba ističe, tim će pokušati da napravi i korak dalje od samog plasmana u četvrtfinale.

Daćemo sve od sebe da učinimo i više od ovoga, ali polako, idemo korak po korak. Imamo ABA ligu, pa onda i Panatinaikos, sve su vrlo važne utakmice za koje se tim sprema maksimalno”.

Najupečatljiviji momenat utakmice u Monaku bila je trojka Kevina Pantera koja je slomila otpor domaćina na 17 sekundi pre kraja meča, a u velikom slavlju kapiten crno-belih je zagrlio predsednika kluba iz Humske.

Preuzeo je odgovornost, pokazala je cela sitiacija da je Željko bio upravu kada mu je pre početka sezone udelio kapitensku traku. On obožava ovaj klub i ekipu, retko koji stranac ima takvu emociju, njega nekako posebno volim i drago mi je zbog njega. Naravno da ne zaboravim ostale momke koji su izvanredni bili. Od Alekse i Zeka, pa na dalje. Ja se sa njima radujem kao da sam igrač, a ne predsednik jer smo svi mi porodica. Isplatilo se tih šest teških godina, neprospavane noći, sada se veselimo. Ovo je veliki podstrek za nastavak sezone”.

Imao je Mijailović i poruku za navijače koji su i u Monaku napravili sjajnu atmosferu.

Iskoristiću šansu da se još jednom zahvalim navijačima koji su kupovali karte i tako nam nemerljivo pomogli, onda i navijači iz dijaspore koji prelaze hiljade kilometara da bodre svoj Partizan”.

Cela Evropa već nedeljama priča o utakmicama Partizana u Beogradu, a ostala je još jedna. Naredne nedelje stiže Panatinaikos kada se ponovo očekuje spektakl.

Na četiri utakmice smo imali blizu 80.000 ljudi, a blizu smo i istorije Evrolige gde ćemo za prvih 17 utakmica biti preko 300.000 navijača. Za to će biti potrebno da prebacimo brojku preko 17.000 navijača protiv Panatinaikosa, a to je veliki uspeh cele Srbije”, završava Mijailović.


tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara