Ostoja Mijailović (©MN Press)
Ostoja Mijailović (©MN Press)

Ostoja Mijailović: Zvezda ima daleko skuplju ekipu, nemamo novac da odgovorimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 11:32

”Mislim da nije realno da jedan igrač na našim prostorima vredi toliko novca na mesečnom nivou. To je jako puno novca za jednog igrača, kako god se on zvao”, kaže prvi čovek Partizan Mozzart Beta

Dolazak Fakunda Kampaca na Mali Kalemegdan izazvao je tektonske potrese ne samo u srpskoj, već regionalnoj i evropskoj košarci. I dalje je prelazak argentinskog reprezentativca u Crvenu zvezdu jedna od najvažnijih sportskih tema u zemlji, a na ovakav potez branioca jadranske nisu ostali nemi u redovima najvećeg rivala.

Kako to obično ide, deo navijača Partizan Mozzart Beta od svog kluba traži reakciju, odgovor na veliki potez Crvene zvezde. Odavno se u kuloarima govori o potrebi crno-belih da pojačaju svoje redove centrom i(li) plejmejkerom. No, kako se ekipa iščupala iz kandži rezultatske krize i niže pobede, tako je i zadovoljstvo veće.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.30: (1,35) Partizan Mozzart Bet (16,0) Bajern Minhen (3,50)

Dok je košarkaško tržište i dalje vruće, prvi čovek Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović u opširnom intervjuu za portal 24sedam ističe da klub ne želi da ulazi u takvu vrstu nadmetanja sa crveno-belima. “Nisam znao da treba da se pojačavamo kad god se pojača naš gradski rival! Mi smo ozbiljan klub, najtrofejniji trener Evrope svih vremena vodi računa o našem timu, oborili smo rekord Evrolige po broju prodatih sezonskih ulaznica, najgledaniji smo tim u Evroligi ove sezone. Pa zar da spadnemo na to pored svega da na svako skupo pojačanje našeg gradskog rivala odgovorimo skupljim? Niti smo neozbiljni, niti imamo novac za tako skupe odgovore”, kaže Mijailović za 24sedam.

Detalji Kampacovog ugovora se i dalje prepričavaju, a prvi čovek crno-belih naglašava da "nijedan igrač na našim prostorima ne može da bude plaćen toliko"...

”Nije realno da jedan igrač na našim prostorima vredi toliko novca na mesečnom nivou. To je jako puno novca za jednog igrača, kako god se on zvao. Ali naš gradski rival ima svoje planove, pa ih sprovodi. Niti smo ljubomorni niti zavidni, nisam ironičan. Stvarno im želim svu sreću, sem kada se takmiče protiv nas. Tada im po prirodi stvari želim što ubedljiviji poraz”.

Iz redova Partizan Mozzart Beta ne kriju da su svesni koliko je Crvena zvezda uložila u sastavljanje tima, ali i da će na takvu politiku gradskog rivala odgovoriti - radom i trudom.

“Činjenica je da naš rival ima daleko skuplju ekipu, da im ekipa broji više igrača nego naša, ali borićemo se da im pariramo maksimalnim zalaganjem na svakom treningu i svakoj utakmici. Dok našu posebnu šansu u pariranju njima i uprkos daleko većem budžetu rivala, vidim u energiji koju naši navijači nama pružaju sa tribina”.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara