Otkazane pripreme reprezentacije Srbije!

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.06.20. | 00:01

Razlog - briga zbog povećanog broja zaraženih virusom korona

Seniorska reprezentacija Srbije ipak neće ovog četvrtka putovati na Kopaonik, saopštio je Košarkaški savez Srbije nedugo posle inicijalne vesti MOZZART Sporta o novom slučaju virusa korona u nacionalnom timu. Kako smo pisali, posle Nikole Jankovića pozitivan test na virus korona prema našim saznanjima imao je i Stefan Đorđević.

Kako je saopšteno na sajtu KSS, u dogovoru sa stručnim štabom i medicinskim timom A reprezentacije doneta je odluka da se usled povećanog rizika od zaraze igrača virusom COVID-19, otkaže trening kamp koji je trebao da se održi od 25. juna do 5. jula.

Izabrane vesti

"Ovu odluku, KSS je doneo pre svega vodeći računa o bezbednosti igrača, sa željom da reprezentativce ne izlaže nikakvom riziku od eventualne zaraze virusom korona", stoji u saopštenju.

Podsetimo, KSS je objavio spisak s 31 igračem za desetodnevni trening kamp na Kopaoniku gde se po prethodnom dogovoru nisu našli košarkaši iz NBA, španske ACB i nemačke Bundeslige. Za utorak je bilo planirano okupljanje, u sredu je ekipa trebalo da se testiran na virus korona, a u četvrtak da otputuje na našu najpoznatiju planinu.

Kako je, ipak, poslednjih dana značajno povećan broj osoba zaraženih s COVID-19, pogotovo u sportskom svetu, odluka da se trening kamp otkaže je potpuno razumna. O tome se prvo nije glasno pričalo, ali se ubrzo stvar okrenula i cela priča dobila je novi rasplet.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeStefan ĐorđevićIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara