Stefan Đorđević (©Star Sport)
Stefan Đorđević (©Star Sport)

Košarkaški reprezentativac Srbije pozitivan na koronu, sve više zaraženih sportista

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.06.20. | 21:07

Situacija u srpskom sportu zabrinjavajuća

Košarkaška reprezentacija Srbije okupiće se u utorak u Kraun Plazi kako bi se odradile desetodnevne pripreme na Kopaoniku radi jačanja timskog duha, a prema saznanjima MOZZART Sporta pozitivan test na virus korona imao je i Stefan Đorđević.

Košarkaš FMP iz Železnika se virusom zarazio u poslednjih nekoliko sedmica, a kako se može čuti verovatno je da se ni on neće pojaviti na okupljanju nacionalnog tima u staroj bazi iz predostrožnosti. Košarkaški savez Srbije danas je objavio spisak od 31 igrača koji bi trebalo da se pojavi na prozivci, a već za sredu ujutru planirano je da ceo tim odradi testove na COVID-19. Mada se o otkazivanju priprema još ne govori glasno, postoji određena verovatnoća da bi iste mogle da se prekinu u slučaju nepovoljnih ishoda testiranja ili ako Krizni štab, koji treba da zaseda u utorak, odluči da ponovo uvede restriktivne mere i, između ostalog, ograniči broj osoba u zatvorenom prostoru...

Izabrane vesti

Partizan odradio testove, svi osim Jankovića negativni na koronu

Podsetimo, Nikola Janković takođe se našao na spisku, ali sigurno se neće pojaviti na okupljanju jer se nedavno zarazio virusom korona. Vest o tome da je centar Partizana pozitivan na testu COVID-19 objavljena nedugo posle oproštajne utakmice Dejana Milojevića u dvorani Mega Factory u naselju Braće Jerković. Na tom događaju bili su prisutni brojni nekadašnji (Novica Veličković, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Nikola Janković, Nenad Miljenović, Adam Mokoka, Marko Luković, Đorđe Simeunović, Milenko Veljković, Boris Savović, Jovan Novak i Stefan Fundić), ali i sadašnji igrači Mega Bemaksa, sve u čast odlaska dugogodišnjeg šefa struke. Celu manifestaciju iz prvih redova ispratili su i trenerska imena poput Saše Obradovića, Duška Vujoševića, Dejana Radonjića, Luke Pavićevića, Marine Maljković, Milenka Topića, kao i Marko Kešelj, Žarko Čabarkapa, Ratko Varda... U prvom redu bili su i specijalni gosti, najveće srpske sportske zvezde - Novak Đoković i Nikola Jokić.

Nažalost, poslednjih dana i sedmica sve je veći broj srpskih sportista koje je “pokosila“ najveća pošast modernog doba. Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je da su čak petorica igrača imali pozitivan test, a to su: Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Marko Konatar, Branko Jovičić i Dušan Jovančić. Svi oni su, između ostalih, bili u neposrednom kontaktu sa nekadašnjim kapitenom srpskog šampiona Vujadinom Savićem, koji je putem društvenih mreža potvrdio da je zaražen.

Vaterpolo savez Srbije nedavno je izašao u javnost sa saopštenjem da se prekidaju sve reprezentativne aktivnosti zbog pozitivnih slučajeva u timu. Prvo je u četvrtak otkriveno da je Stefan Vico zaražen, posle čega su odrađeni preventivni pregledi, na kojima se videlo da je i selektor Dejan Savić bio zaražen. Podsetimo, vaterpolo reprezentacija na okupu je još od maja, a ideja je bila da zajedno treniraju sve do 25. jula.

Pre vaterpolista, fudbalera i košarkaša virus korona “uvukao“ se i u odbojkaški tim, pa su tako pozitivne rezultate na testovima za COVID-19 imali Aleksandar Atanasijević, Srećko Lisinac, Dražen Luburić, kao i nekadašnji reprezentativac Nikola Rosić.

Najnovija vest je da je virus zahvatio i srpski teniser Viktor Troicki! Kao i selektor pionirske, fudbalske reprezentacije Srbije Mirko Bunjevčević...

Podsetimo, u nedelju popodne objavljeno je da se virusom korona zarazio i Grigor Dimitrov, koji je prošle sedmice bio gost Novaka Đokovića i Beograda kako bi učestvovao na Adrija Turu u organizaciji najboljeg tenisera sveta. Nedugo pošto je Bugarin objavio da je pozitivan otkazano je finale hrvatskog izdanja Adrija Tura koje je trebalo da odigraju Novak Đoković i Andrej Rubljov. Dimitrov je bio učesnik i brojnih aktivnosti u Beogradu zajedno sa srpskim teniskim asom, sa kojim je igrao košarku i fudbal, baš kao i sa Marinom Čilićem, Dominikom Timom, Damirom Džumhurom, Sašom Zverevim i ostalima.

Mečeve u Beogradu pratilo je na hiljade posetilaca Sportskog centra na Dorćolu tokom dva dana takmičenja, posle čega se karavan preselio u poznatu hrvatsku luku. Dimitrov se još po dolasku u Zadar nije osećao najbolje, a pošto ga je Ćorić dobio rutinski sa po 4:1 u setovima nisu se čak ni pozdravili, a Bugarin se ubrzo vratio u Monako, odakle je i saopštio javnosti rezultate testova. Nepuna 24 časa kasnije potvrđeno je da su na virus korona pozitivni i Ćorić, zajedno sa Novakovim kondicionim trenerom Marko Paniki, te trener Grigora DimitrovaKristijan Groh.

Kako je objavljeno, Novak Đoković se danas oko podneva vratio u Beogradu posle čega je odmah testiran na COVID-19, a rezultati bi trebalo da budu poznati već u utorak. Nedavno je saopšteno i da je Superliga Srbije u ragbiju otkazana iz predostrožnosti, a za sredu je na niškom Čairu zakazano finale fudbalskog Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine koje je planirano da se odigra uz prisustvo publike. 

U prvom talasu virusa korona zaraženi su bili napadač Fjorentine Dušan Vlahović i nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Pantelić.

Sada svi nestrpljivo čekaju utorak i ishod razgovora kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Dražen LuburićGrigor DimitrovSrećko LisinacAleksandar AtanasijevićDušan JovančićBranko JovičićNjegoš PetrovićMarko KonatarMarko GobeljićStefan VicoDejan SavićVujadin SavićStefan Đorđevićkošarkaška reprezentacija SrbijeViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara