Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Partizan Mozzart Bet bez goriva iščupao pobedu protiv Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 4min | ned. 26.03.23. | 21:04

U rovovskom ratu, crno-beli došli do trijumfa u poslednjim sekundama

Kada kola idu na rezervi, sve pokazuje da nema dovoljno goriva da se stigne do cilja, ali nekako na isparenja, dokotrljaju se do odredišta. E tako je izgledala današnja utakmica Partizan Mozzart Beta. Manje od 48 sati od veličanstvene pobede protiv Olimpijakosa, ekipa Željka Obradovića je imala podjednako bitnu utakmicu protiv Cedevite Olimpije gde je trebalo zadržati prvo mesto na tabeli. Od prvog momenta je bilo evidentno da su crno-beli umorni, bez energije i potrebnog poleta ušli u pravi rat protiv naoštrenog tima i na kraju su nekako uspeli da dođu do zlata vredne pobede 76:73.

Publika je bila ta koja je prepoznala trenutak. Skoro puna Arena je dočekala motivisane Ljubljančane, ekipu koja ne zna za poraz protiv crno-belih otkako se vratio Obradović. Svaki put su do samog kraja mučili klub iz Humske. Ništa drugačije nije bilo ni sada, ali u dramatičnom finišu, domaćin je imao nešto više živaca koji su presudili.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedi bioje Joanis Papapetru sa 14 poena, Zek Ledej je dodao 13, Alen Smailagić 12, dok su po 10 imali Kevin Panter i Dante Egzum.

U poraženom sastavu najefikasniji Džoš Adams sa 19 poena, dva manje dodao je Jogi Ferel, dok je do 14, uz sedam skokova, brojao Karlo Matković.

Koliko je teško da se igra u surovom ritmu gde je svaka utakmica kao malo finale, videlo se u uvodnim minutima protiv Cedevite. Crno-beli su uvek za korak kasnili u odnosu na protivnika. Ljubljančani su izgledali, svežije, pokretnije, a pre svega preciznije. Ekipa Željka Obradovića je promašivala u serijima, pokušavao je Danilo Anđušić, ali lopta jednostavno nije prolazila kroz obruč pa je već posle pet minuta na semaforu stajalo velikiih 6:18 za goste. Reagovao je bio Obradović tajm-autom, izmenama, a preko potrebnu energiju uneo je Joanis Papapetru u odbranu, on je inicirao nekoliko dobrih poteza posle kojih je Kevin Panter pogađao, ali Alen Smailagić je bio u centru pažnje. Posebno tokom druge deonice kada je nanizao seriju koševa kojim donosi preokret.

Sjajnim zakucavanjem. a onda i trojkom donosi 28:26 prednost za crno-bele, do kraja poluvremena je imao čak 12 poena, ali falila je konstantnost u odbrani. Svi u crno-belom su pravili greške pa je vođstvo bilo kratkog daha. Jogi Ferel je pogađao sa distance pa je Cedevita na veliki odmor otišla sa plus dva (46:44).

Sa istom razlikom se ušlo i u poslednjih 10 minuta posle najmučnije četvrtine za gledanje ove sezone. Ziceri, otvoreni šutevi i slobodna bacanja su se promašivala u serijima, ali nekako se Partizan održavao u igri zahvaljujući individualnom kvalitetu Kevina Pantera. Tek na mahove je Partizan umeo da zaliči na ekipu koja je pre dva dana deklasirala Olimpijakos na ovom terenu, ali jednostavno, energija je bila u velikom manjku.

Osećao se poraz u vazduhu kada je Cedevita otvorila četvrtu četvrtinu trojkom, a odmah potom iz čiste pozicije je promašio Partizan. Na semaforu je stajalo 64:69, a sve više sa tribina su se čuli uzdasi posle promašaja njihovih izabranika. Ko god da je šutnio, ili je promašio ili napravio grešku. Dugo je trajala agonija, sve do trojke Uroša Trifunovića. On je posle nove spore akcije završio sa loptom u rukama, samouvereno uzeo šut i najzad doneo eksploziju oduševljenja (67:69). Ponovo tri napada i na jednoj i drugoj strani koji su završavali proašajima, a onda novo oduševljenje. Sada Papapetru pogađa trojku za prednost - 71:69.

U dramatičnom finišu, Partizan sa linije za slobodna bacanja uspeva da održi prednost uprkos mukama. Na kraju je heroj bio Dante Egzum.

PARTIZAN MOZZART BET - CEDEVITA OLIMPIJA 76:73

(17:23, 27:23, 20:20, 12:7)

Dvorana: Štark Arena

Sudije: Josip Radojković, Mario Majkić, Denis Hadžić

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 4, Ledej 13, Avramović 4, Panter 10, Smailagić 12, Papapetru 14, Egzum 10, Naneli, Trifunović 5, Anđušić 2, Madar 2

Cedevita Olimpija: Rebec 2, Ferel 17, Radović 6, Jeremić 6, Murić 3, Adams 19, Kosi 2, Matković 14, Gnjidić, Dragić 4

ABA LIGA – 23. kolo

Petak:

Zadar – Igokea 67:68

/Božić 18 – Tanasković 26/

Subota:

Borac Mozzart - MZT 105:84

/Hejl 22 - Kuk 20/

Studentski Centar - Budućnost 69:86

/Tasić 14 - Bel Hejns 17/

Nedelja:

Mega - Split 95:80

/Rudan 19 - Nelson 19/

Mornar - Crvena zvezda ODLOŽENO

Partizan Mozzart Bet - Cedevita Olimpija 76:73

/Papapetru 14 - Farel/

Ponedeljak:

18.00: Cibona - FMP Železnik

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara