Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda će 29. juna saznati da li igraju Evroligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 11:56

Večiti rivali čekaju zvanične odluke čelnika takmičenja

Iako je sezona u Evroligi već odavno okončana, i dalje se čeka odgovor na vrlo bitno pitanje: Ko će naredne sezone igrati elitno evropsko košarkaško takmičenje? Dok vlasnici A licenci o tome ne moraju da razmišljaju, ostali klubovi čekaju zvanične odluke takmičenja, a pre svih ljubitelji košarke u Srbiji jer se svi nadaju da ćemo ponovo imati dva predstavnika, i Partizan Mozzart Bet i Crvenu zvezdu. Odgovore na ova pitanja dobićemo 29. juna kada je zakazan sastanak deoničara lige.

Ovo je potvrdio i novi generalni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas.

Izabrane vesti

"Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 bi mogli da ostanu u Evroligi i naredne sezone", rekao je Motijeunas nagoveštavajući da velikih promena neće biti, a da samim tim večiti rivali nastavljaju da budu deo elite.

Zapravo, čini se da bi jedina promena mogla da bude vezana za Valensiju. Naime, španski predstavnik nije uspeo da se domogne plej-ofa, a sa druge strane Gran Kanarija je osvojila Evrokup. To bi automatski značilo da se pravi rokada, da šampion Evrokupa bude u Evroligi, a da se Valensija preseli nazad u takmičenje koje je već osvajala.

Ipak, problem predstavljaju finansije. Gran Kanarija je po svemu sudeći odustala od učešća u Evroligi zbog manjka novca, a sada se pominje eventualan ulazak Turk Telekoma, prošlosezonskog finaliste Evrokupa.

"Turk Telekom je na listi potencijalnih klubova za narednu sezonu. Imaćemo sastanak 29. juna kada ćemo znati konačnu listu učesnika", dodao Motiejunas.

Podsećanja radi, Partizan Mozzart Bet je stigao nadomak Fajnal fora pošto je poklekao posle pet mečeva protiv Real Madrida, dok je Crvena zvezda uprkos lošem startu imala šansu da se domogne plej-ofa.

Sada oba tima igraju finale ABA lige, ali bi i poraženi mogao da se sasvim realno nada učešću u Evroligi naredne sezone.


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara