Ekipa Partizana (© ABA Liga)
Ekipa Partizana (© ABA Liga)

Partizan Mozzart Bet počastio Cibonu sa 105 poena i protutnjao kroz Zagreb

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.10.22. | 18:48

Crno-beli otvorili ABA ligu ubedljivom pobedom 105:81! Čak sedam igrača imalo dvocifren košgeterski učinak

Dugo su navijači Partizana Mozzart Bet čekali početak sezone, sve sa željom da vidi ekipu na delu u takmičarskim mečevima. Čekanju je došao kraj, a prva prepreka je uspešno prevaziđena. Nije sve teklo perfektno, ali bilo bi i čudno da na prvom meču u sezoni sve izgleda besprekorno. Morali su crno-beli da se oznoje pošteno kada je Cibona pokazala zube u prvoj deonici, ali individualni kvalitet, jaka odbrana i precizan šut su doneli preokret, a na kraju i rutinsku pobedu u Zagrebu 105:81 u prvom kolu ABA lige

Tokom priprema, Partizan Mozzart Bet je pokazao da su oscilacije u odbrani veliki problem. Videlo se to na turneji u Španiji, kao i u Moskvi na VTB Superkupu kada je Zenit iskoristio prazan hod čete Željka Obradovića. Baš ti crni minuti u odbrani su vđeni i u Zagrebu, u prvoj deonici kada je Cibona ubacila čak 26 poena klubu iz Humske. Međutim, Cibona nije Zenit, a ni crno-beli nisu ekipa koja će dozvodili da se iste greške neprestano ponavljaju. Vidi se napredak u odnosu na mečeve iz Rusije, pa je bilo potrebno samo korigovati postavu na parketu i odbrana je vrlo brzo odradila svoje.

Izabrane vesti

Sevnulo je nekoliko kontri, Joanis Papapetru je povezao redove na oba kraja terena, a kada je krenulo sa lakim poenima, vrlo brzo se dogodio preokret, a onda i odlazak na dvocifrenu prednost kojoj su najviše kumovali Uroš Trifunović i Kevin Panter. Ipak, daleko od toga da samo njih dvojica zaslužuju da budu pomenuti u taboru Partizana Mozzart Bet.

Ono što najviše raduje je raspoređena minutaža i veliki broj raspoloženih igraća. Čak sedam igrača je imalo dvocifren košgeterski učinak. Najefikasniji je bio trio Vukčević, Panter, Trifunović sa po 14 poena. Pratio ih je Papapetru sa 11, dok su po 10 imali Anđušić, Lesor i Egzum.

Moraće Obradović da nastavi da radi sa ekipom kako bi se smanjili intervali koji su viđeni u prvoj deonici. Tada je Cibona rutinski pronalazila put do srca reketa crno-belih. Samo su poeni Trifunovića zaustavljali nalet domaćina koji je u jednom momentu imao i osam poena prednosti. Već pomenutim ulaskom Papapetrua došlo je do velike promene na parketu, Grk je imao i žestoko zakucavanje koje je već krenulo da se vrti po društvenim mrežama, a trojkama Pantera i Trifunovića je nagovešten veliki preokret koji se i dogodio do kraja poluvremena.

Partizan Mozzart Bet je izrešetao koš Cibona u drugoj deonici iz svih mogućih pozicija. Osam igrača je postizalo poene u prvom poluvremenu, a čak 33 u drugoj deonici. Uz to, sve rupe u odbrani koje su viđene na startu meča su popunjene pa je na poluvremenu Partizan imao sasvim komotnih 17 poena prednosti za drugo poluvreme koje je proteklo u odrađivanju posla.

Iako je bilo jasno da Cibona ne može da zaustavi Partizan Mozzart Bet, nivo igre crno-belih u trećoj deonici nije opadao. Bio je to period kada je Željko Obradović odlučio da u igru uvede Tristana Vukčevića koji je odmah imao nekoliko kvalitetnih poteza, kao i Gregora Glasa. Slovenac je propustio veliki deo priprema zbog povrede, nije igrao ni jedan pripremni meč, ali je zato pokušao maksimalno da iskoristi minute u periodu kada je Partizan kontrolisao sva dešavanja na terenu. Bio je to i period za atraktivne poteze u kojima je prednjačio Balša Koprivica koji je silovito zakucavao na asistencije Nanelija koji je sasvim tiho komandovao igrom na oba kraja terena bez velikog statističkog učinka.

Do kraja utakmice ušao je i mladi Jovanović koji je stigao da se upiše u listu strelaca, a jedini koji nisu postigli poene na ovom meču su Glas i Zek Ledej koji je imao malu minutažu, ali od njega se očekuje da povuče kada to bude bilo mnogo bitnije. Na ovom meču mlađi momci su odradili posao do kraja za ubedljivu pobedu.

Moraće navijači crno-belih još malo da se strpe kako bi uživo u Beorgadu gledali ekipu. Partizan Mozzart Bet ide na gostovanje i u drugom kolu regionalne lige. Zakazan je meč u Skoplju protiv MZT-a koji je upisao poraz protiv Crvene zvezde na startu takmičenja.

CIBONA - PARTIZAN MOZZART BET 81:105

Cibona: Radovčić 4, Perasović 9, Majcunić 6, Mazalin 10, Aranitović 9 (5sk), Baković 9, Kapusta 5, Malešević 10, Ljubičić 19, Bundović.

Partizan: Vukčević 14 (2/4 za tri, 4sk), Ledej, Koprivica 8, Panter 14 (2/2 za tri), Papapetru 11, Egzum 11 (5as, 3 ukr), Jovanović 7, Naneli 7, Glas, Lesor 10, Trifunović 14 (2/3 za dva, 2/3 za tri), Anđušić 10.


ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Zadar - Studentski centar 96:67

/Božić 30 - Megi 15/

Subota

Igokea - Mornar 83:91

/Nakić 16 - Rasel 41/

Crvena zvezda - MZT 87:67

/Adamas 16 - V. Stojanovski 17/

Nedelja

Cibona - Partizan 81:105

/Ljubičić 19 - Vukčević 14/

19.00: (1,85) Budućnost (hendikep -17,5) Split (1,85)

21.00: (1,07) Cedevita Olimpija (25,0) Borac Mozzart (8,50)

Ponedeljak

18.00: (1,60) FMP (14,5) Mega (2,55)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaCibona

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara