Partizan Mozzart Bet se surovo revanširao Baskoniji sa 13 trojki

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.01.23. | 22:20

Crno-beli odigrali izvanredan meč u 19. kolu Evrolige pošto su ubedljivo savladali goste iz Vitorije 83:65

Kada je senzacionalni Markus Hauard u drugom kolu trojkom oteo pobedu Partizan Mozzart Betu u Vitoriji, svi u crno-belom taboru su pogledali na kaledar i shvatili da je naplata dugova zakazana za 13. januar. Naplaćen je - sa kamatom. Bez imalo milosti, crno-beli su pristupili meču protiv Baskonije kojoj je definitivno falio pomenuti heroj iz prvog međusobnog okršaja. Leđa su mučila američkog šutera, a mogao je samo pored klupe da gleda i nervira se kako njegov tim nemoćno pokušava da zaustavi klub iz Humske koji je na kraju upiso vrlo bitnu pobedu 83:65.

Posle poraza u Tel Avivu, crno-beli su se vratili na pobednički put i borbu za najboljih osam. Prva deonica je bila ključna kada je Partizan Mozzart Bet igrao na raketni pogon stekavši dvocifrenu prednost koja je samo na kratko bila ugrožena u trećem kvartalu, ali je Panter trojkama sprečio veći nalet gostiju, a Papapetru, Egzum, Lesor i Trifunović su završili posao za devetu ovosezonsku pobedu u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Sjajni procenti šuta su najviše kumovali ubedljivom trijumfu. Crno-beli su ubacili 13 trojki iz 23 pokušaja, a posebno raspoložen je bio Uroš Trifunnović. Ubacio je tri iz četiri pokušaja i potvrdio najbolju partiju u Evroligi do sada. BIo je najefikasniji sa 15 poena. Pratio ga je Joanis Papapetru sa 13, Kevin Panter je dodao 12, Lesor 11, dok su Madar i Egzum stali na 10.

Na drugoj strani samo jedan košarkaš je bio dvocifren, dobro poznat partizanovcima - Vanja Marinković. Najmlađi kapiten u istoriji kluba iz Humske, a danas član Baskonije je okončao meč sa 16 poena.

Ko je gledao meč protiv Makabija, video je da je Partizan u prva četiri minuta ispustio meč kada je dopistio Izraelcima seriju 12:0. Sada ekipa Željka Obradovića nije imala nameru da bilo šta slično ponovi. Nošena publikom, crno-bela četa je izletela spremna istog momenta da slomi otpor Baskoniji koja bi bila u debelom minusu da nije nije bilo trojki, ali one su bile premalo za ono kako je klub iz Humske igrao – kao uragan. Ređali su se poeni, Trifunovića, Lesora, Avramovića i Papapetrua, dok je gostujući trener samo mogao da besni što njegovi igrači barem faulovima prekinu nalet. Međutim jednostavno nije bilo leka kada šut ide, a pogađali su sa distance najviše Papapetru i Trifunović koji su doneli prednost 29:17.

Gde je pomenuti duo stao u prvoj deonici, tu je nastavio Panter. Kapiten crno-belih se razigrao u drugoj deonici, a uz dominantno izdanje Lesora, prednost crno-belih je nastavila da raste. Već u 15. minutu je na semaforu stajalo 45:26. U tom momentu nalet crno-belih je prekinuo TV tajm-aut koji je definitivno više pomogao gostima koji su prvi put na meču uspeli da uđu u seriju dobrih poteza i nateraju Obradovića da prvi put zatraži minut odmora. Ostaje velika žal što crno-beli nisu na poluvremenu slomili otpor već su imali „samo“ 11 poena prednosti – 47:36.

Osetila je Baskonija da bi možda mogla da nastavi da smanjuje zaostatak i to su definitivno uradili. Dok su crno-beli pokušavali da pronađu ritam iz prve deonice, Baskonija je za tren oka spustila na minus šest i ko zna šta bi bilo da Kevin Panter tada nije preuzeo odgovornost na sebe i sa dve trojke preko ruke vratio dvocifren plus. Gosti iz Vitorije su uspevali da se koliko toliko održe u igri koševima iz reketa, ali nova trojka Papapetrua i zakucavanje Egzuma izbili vazduh protivniku, a pogodak Anđušića je samo to potvrdio.

Partizan je u poslednju deonicu ušao sa velikih 17 poena prednosti. Jasno je tada bilo svima, a najviše gostima da je meč rešen. Borili se jesu, ali je i Partizan ostao dovoljno kodentrisan da spreči bilo kakvu dramu.

- Evroliga - 19. kolo -

PARTIZAN MOZZART BET - BASKONIJA 83:65

(29:17, 18:19, 20:14, 16:15)

Dvorana: Štark Arena

Sudije: Emin Mogulkodž, Karmelo Paterniko, Vasilis Picilkas

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 2, Avramović 7, Panter 12, Smailagić, Papapetru 13, Egzum 10, Naneli, Lesor 11, Trifunović 15, Anđušić 3, Madar 3

Baskonija: Rajeste 2, Sedekerskis 7, Marinković 16, Dijez 6, Tompson 8, Kocar 9, Inok 9, Kostelo, Giedraitis 4, Homs, Kuruc 4


EVROLIGA - 19. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 79:71

Crvena zvezda - Monako 92:68

/Petrušev 21 - Džejms 26/

Alba - Real 77:84

/Smit 22 - Musa 15/

Virtus - Olimpijakos 83:85

/Teodosić 21 - Vezenkov 22/

Petak

Asvel - Valensija 79:83

/De Kolo 14 - Radebo 13/

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 88:86

/Li 21 - Kolson 29/

Barselona - Anadolu Efes 75:80

/Higins 17 - Micić 17/

Olimpija Milano - Žalgiris 61:66

/Beron 11 – Hejs 16/

Partizan Mozzart Bet - Baskonija 83:65

/Trifunović 15 – Marinković 16/






tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara