Željko Obradović i Kevin Panter (© StarSport)
Željko Obradović i Kevin Panter (© StarSport)

Partizan nije isti bez Pantera - sitno se broji do njegovog povratka

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 10:50

Kapiten crno-belih Kevin Panter je već propustio šest mečeva. U tom periodu Partizan Mozzart Bet je ubeležio tri poraza

Partizan Mozzart Bet nije ista ekipa sa Kevinom Panterom i bez njega. Vidi se to kroz ove mečeve gde Željko Obradović ne može da računa na njega, posebno u neizvesnim završnicama protiv Baskonije, Igokee i sada Bajerna. Tri dramatačna finiša gde se čitav duel rešavao u poslednjem minutu i tri srceparajuća poraza za crno-bele.

Sa Kevinom Panterom na parketu, to bi verovatno u tim poslednjim momentima izgledalo drugačije. Ovako crno-beli i dalje imaju ogroman problem, jer nemaju svog glavnog egzekutora koji je doneo toliko radosti prošle sezone pogađajući neke od najbitnijih šuteva gde se posebno izdvajaju oni protiv Monaka i Real Madrida, ali i izdanja protiv Crvene zvezde u mečevima za ABA titulu.

Izabrane vesti

Ovo sezone je Panter ušao znatno sporije, mučio se u šutu sa distance, a protiv Crvene zvezde se povredio. Bilo je to još krajem oktobra, a još traje proces rehabilitacije (stigli smo do sredine novembra). Međutim i takav Panter je davao dodatne opcije na terenu, odvlačio kompletnu odbranu na sebe što je otvaralo prostor za neke druge igrače da iskoče, pre svega Džejmsa Nanelija koji je u odsustvu Pantera preuzeo lidersku ulogu na spoljnim pozicijama, ali Naneli nije taj tip igrača da sam iskreira sve iako igra u fantastičnoj formi, najboljoj u celoj ekipi.

Zato se postavlja pitanje logično pitanje o kojem verovatno razmišljaju mnogi navijači Partizana. Kada se Kevin Panter vraća na parket?

"Bolje sam, ako bog da, na parketu sam za oko dve nedelje", rekao nam je Kevin u neformalnom razgovoru posle Igokee - jedan od mečeva koji je izgubljen na senzacionalan način.

Panter je do sada propustio šest utakmica, po tri u ABA ligi i Evroligi. U tom periodu ekipa Partizana ima polovičan učinak 3-3. I jasno je da će ih još propustiti vrlo bitnih mečeva za ovaj deo sezone. Neće ga biti u timu protiv Albe u petak u Evroligi, a ni protiv Cedevite Olimpije u ponedeljak u ABA ligi. Šuška se da bi mogao put Istanbula na meč protiv Efesa 24. novembra, ali za sada konkretne informacije još uvek ne postoje.

Da li bi njegovo prisustvo protiv Baskonije, Igokee i Bajerna nešto promenilo kada je konačan rezultat u pitanju... Ne možemo da znamo, ali možemo da tvrdimo da bi Željko Obradović imao dodatnih opcija u tim dramatičnim završnicama u kojima se tim nije dobro snalazio bez kapitena.

Panter je pored klupe gledao kako njegov tim sam sebi kopa rupu protiv Igokee kada je otišao na minus 21, pa se u potpunosti vratio i na kraju izgubio u poslednjem minutu. Pre toga je u Baskoniji prosuta prednost, a u Minhenu utorak uveče je Partizan imao 10 poena prednosti, a onda otišao na minus 12 i sada kao po običaju izgubio u neizvesnom finišu. Jedina pozitivna stavka koja može da se izvuče iz poraza u Nemačkoj je Bruno Kabloko. Brazilac je debitovao u Evroligi na najbolji mogući način. Energijom je vratio tim sa ivice provalije, doveo ga nadomak preokreta, ali nažalost po njega i crno-belu ekipu dalje od toga nije moglo. Pamtiće se samo da je imao 19 poena, od toga tri pogđene trojke.

Partizan se iz Nemačke vraća danas i direktno sa aerodroma dolazi u Štark Arenu na trenig gde će ih sačekati Kevin Panter, doduše on ima zakazane terapije i to svakodnevne kako bi se što brže vratio na parket gde ga svi sa nestrpljenjem čekaju.

Krenunlo je sitno odbojavanje do njegovog povratka u crno-beli dres...

EVROLIGA - 8. KOLO

Utorak

Monako - Anadolu Efes 82:89

/Lojd 19 - Larkin 25/

Makabi - Olimpijakos 74:79

/Sorkin 16 - Piters 13, Volkap 13/

Valensija - Real Madrid 73:76

/Dejvis 22 - Dek 17/

Virtus Bolonja - Milano 86:79

/Lundberg 19 - Šilds 21/

Crvena zvezda - Fenerbahče 87:56

/Teodosić 18 - Hejs Dejvis 12/

Sreda

Alba - Asvel 68:73

/Timan 16 - Luvavu 19/

Panatinaikos - Žalgiris 73:71

/Mitoglu 19 - Smits 15/

Baskonija - Barselona 94:71

/Hauard 26 - Da Silva 14/

Bajern - Partizan Mozzart Bet 94:85

/Edvards 21 - Kabloko 19/



tagovi

KK PartizanKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara