Detalj sa utakmice (© ABA League)
Detalj sa utakmice (© ABA League)

Partizan preživeo dramu, ludilo Grina i obezbedio prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 21:10

Velika pobeda u jednoj od najbitnijih utakmica u sezoni. Crno-beli su uspeli da dođu do trijumfa u Podgorici protiv Budućnosti i tako obezbedili prvo mesto na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena u plej-ofu

Au kakva utakmica, nije bila za one sa slabim srcem. Imao je Partizan nekoliko puta rešenu utakmicu, ali samo na prvi pogled, jer je promena trenera očigledno donela novu energiju u Podgorici. Budućnost se vraća i vraćala i vraćala preko neverovatnog Erika Grina, ali na kraju pobeda Partizan Mozzart Beta 83:82. Ključne poene postigao je Kevin Panter. Ono što je najvažnije za Partizan je prvo mesto na tabeli koje je obezbeđeno posle ove utakmice, a samim tim i prednost domaćeg terena u plej-ofu što posebno može da bude značajno u eventualnom finalu protiv Crvene zvezde. Ipak, do toga ima još mnogo da se igra i to na više frontova.

Mnogo toga može da se napiše o ovoj utakmici u Morači, od boljeg otvaranja Budućnosti, do dominacije Partizana koja je donela 14 poena prednosti u jedno momentu, a onda neverovatan pad i drama koja danima može da se prepričava. Međutim sve može da se sažme u sledeće događaje. Erik Grin je odigrao utakmicu života, ispogađao seriju neverovatnih koševa koji su vraćali Budućnost iz mrtvih pošto se činilo da je Kevin Panter rešio posao pre toga njemu svojstvenim šutevima iz driblinga, ali i asistencijama za Zeka Ledeja koji je takođe pogodio vrlo bitan šut u samom finišu utakmice.

Izabrane vesti

Na kraju kapiten je izvukao ključan faul na dve sekunde pre kraja pri nerešenom rezultatu 82:82, na kratko mu je zadrhtala ruka u poslednjoj sekundi kod prvog slobodnog bacanja, smirio se za sledeće, duboko udahnuo, pogodio i obezbedio pobedu, prvo mesto i ispisao nove stranice u istorijskim knjigama kluba iz Humske.

Ovo je bio 16. uzastopni trijumf Partizana ove sezone što je najduži klupski niz u regionalnom takmičenju.

Najupečatljiviji pojedinac ovog meča bio je Erik Grin. Američki internacionalac koji je ubacio čak 31 poen. Pogodio je pet trojki iz 10 pokušaja, a posebno je bio ubojit u samom finišu kada je izgledalo da će Partizan prokockati dobije meč, na sekud su se svi prisetili prosutih pobeda na samom startu sezone, ali nije više Partizan ta ekipa, sada su zbili redovi i na kraju su nekako izmislili pobedu preko već pomenutog Pantera.

Kapiten Partizana je okončao susret sa 14 poena, pratio ga je Matijas Lesor sa 13 koji je imao i sedam skokova. Dvocifreni su još bili Zek Ledej sa 12 poena, a Joanis Papapetru je dodao 11.

Teško da će se bilo ko u crno-belom previše vraćati na ovu utakmicu i previše analizirati, sada se tim prebacuje na ono o čemu svi pričaju. Plej-of Evrolige i okršaje sa Real Madridom. Tim se već večeras vraća za Beograd gde će se za vikend spremati za Madriđane, a već u ponedeljak je zakazan put za glavni grad Španije, a prvi meč u seriji se igra u utorak.

ABA LIGA - ODLOŽENE UTAKMICE

Četvrtak

Mornar - Crvena zvezda 65:87

/Glas 19 - Nedović 20/

Petak

Budućnost - Partizan Mozzart Bet 82:83

/Grin 31 - Panter 14/

Nedelja

18.00: Mornar - Igokea

Ponedeljak

18.00: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda



tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara