Detalj sam meča finala ABA lige (© Star Sport)
Detalj sam meča finala ABA lige (© Star Sport)

Partizan: Sudijska ekspertiza pokazala - u poslednjem minutu tri ključne greške na našu štetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 15:51

"Nedvosmisleno je potvrđeno da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše", stoji na sajtu kluba iz Humske

Posle nedeljne utakmice finala plej-ofa u kojoj je Partizan izgubio od Crvene zvezde rezultatom 85:81, klub iz Humske je zatražio sudijsku ekspertizu svih odluka koje su tokom utakmice.

Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima. Ističe se da je napravljeno sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana, a četiri na štetu Zvezde.

Izabrane vesti

"Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio četiri na štetu Partizana i nula na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja. Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše", stoji na zvaničnom sajtu Partizana.

U istom saopštenju, Partizan je objavio i izjavu trenera Željka Obradovića upućenu navijačima crno-belih.

"Želeo bih da pozovem naše navijače da u što većem broju napune nekadašnji Pionir i da budu vetar u leđa našim mladim igračima kao što su to bili tokom cele sezone. Istovremeno, želim da apelujem na njih da navijaju fer, sportski i bez ikakvog vređanja. Voleo bih da se igrači, stručni štab i svi članovi suparničkog tima osećaju prijatno u dvorani i da jedini pritisak koji osete, bude onaj pritisak koji nosi gromoglasna podrška našem timu", istakao je Obradović.

Partizan u sredu od 20.30 igra treći meč finalne serije na kojem mora da pobedi ukoliko želi da produži sezonu kada je u pitanju regionalno takmičenje. Podsetimo da je Zvezda prvi meč ubedljivo rešila u svoju korist (9:76), dok je u drugom bilo znatno neizvesnije. Oba pomenuta susreta su bila odigrana pred navijačiam Zvezde.



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara