Filip Petrušev (©FIBA Basketball)
Filip Petrušev (©FIBA Basketball)

Petrušev oduševljen: Nisam očekivao da će biti ovako lako

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.02.21. | 19:01

“Jako sam srećan što smo pobedili, odigrao sam stvarno dobru utakmicu“, kaže Megin košarkaš

Sada je postalo jasno zašto se toliko čekao debi jednog reprezentativca kao što je to bio slučaj s Filipom Petruševim! Istorija je zapisala mnogo toga, ali teško da je neko imao takav debi u dresu Srbije ili Jugoslavije kao 20-godišnji centar iz Beograda.

Možda svojim kretnjama i građom ne ostavlja utisak klasične "petice", ali Petruševu to ni najmanje ne smeta da se kao dominantna sila pokaže i svom prvom nastupu za Orlove! Gruziju je pobedio s ubedljivih 92:66 ubacio 27 poena, šest skokova, dve asistencije, po blokadu i ukradenu loptu uz indeksni koeficijent 30, što je učinak za svako poštovanje.

Izabrane vesti

Verovali su mnogi i pre utakmice da može da ostavi svoj potpis u eventualnom trijumfu nad Gruzijom, ali Petrušev je otišao i korak dalje te svojim izdanjem najavio da bi mogao najozbiljnije da se nametne Igoru Kokoškovu za olimpijske kvalifikacije u junu. Dok su ostali verovali, Petrušev je ostao skroman u svojim izjavama i posle utakmice karijere objasnio kako se nije nadao da će se situacija ovako razvijati...

"Pamtiću pobedu, ovo mi je debi za reprezentaciju, drago mi je što smo pobedili, ali i što sam odigrao dobru utakmicu. Znate, sve je posebno kada igrate prvi meč za nacionalni tim. Zauvek ću pamtiti ovaj meč i ostaće mi u posebnom sećanju", izjavio je prvi strelac Srbije i kratko dodao:

"Iskreno, nisam mogao da pretpostavim da ću već u svom debiju odigrati ovako. Nisam očekivao da će biti, neću da kažem lako, ali zaista je tako izgledalo. Imao sam dobru utakmicu i jeste mi bio san da zaigram za Srbiju, ali ovo je premašilo moja očekivanja".

Srbiju na kraju evrokvalifikacija čeka još susret protiv Švajcarske gde će izvesno veću šansu dobiti igrači s manjom minutažom.



tagovi

kvalifikacije za Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija SrbijeFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara